News

Vor fi deschise noi centre de vaccinare. Programările pentru Pfizer, reluate de sâmbătă

26.02.2021 | 17:55
Vor fi deschise noi centre de vaccinare Programarile pentru Pfizer reluate de sambata
ADVERTISEMENT

Noi cabinete de vaccinare vor fi deschise începând de luni, 1 martie, au declarat, vineri, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Programarea pentru vaccinare se va putea face începând de sâmbătă, 27 februarie și se adresează în principal persoanelor care fac parte din grupa a II-a de vaccinare: persoanele care suferă de boli cronice, persoanele care au peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

ADVERTISEMENT

Capacitatea de e vaccinare a fiecărui cabinet va fi de 60 de persoane pe zi și se estimează că se vor vaccina aproximativ 156.000 de persoane în următoarele zile.c

Cum se pot face programările pentru vaccinare anti-Covid

Programările se pot face în următoarele moduri:

  • individual sau prin aparținători,
  • prin Direcțiile de Asistență Socială de la nivelul primăriilor,
  • prin intermediul platformei electronice,
  • prin intermediul  medicului de familie,
  • prin  call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
ADVERTISEMENT

Câte doze de vaccin a primit România

De la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, țara noastră a primit 2.152.949 de doze de vaccin. Iar până joi, 25 februarie, au fost distribuite 1.439.111 de doze de vaccin iar în depozite au rămas 13.838 de doze.

În ceea ce privește firma producătoare a vaccinului anti-COVID, s-au primit următoarele doze de vaccin:

ADVERTISEMENT
  • 1.509.749 doze de vaccin de la Pfizer
  • 157.200 de doze de vaccin de la Moderna
  • 486.000 AstraZeneca

În cele 130 de centre de vaccinare se vor folosi atât dozele recepționate de țara noastră în tranșele curente, cât și dozele recepționate în tranșele anterioare, având la baza solicitările făcute de Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin Direcțiile de Sănătate Publică din Capitală și cele județene.

În paralel, continuă și a cțiunea de imunizare a personalului didactic la nivel național, până în data de 10 martie. Alături de cadrele didactice, sunt vaccinate și persoanele care nu se pot deplasa, persoanele care fac dializă și persoanele fără adăpost.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot în această perioadă, continuă programarea persoanelor care au sub 55 de ani și care s-au înscris pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

ADVERTISEMENT