News

Vor fi restricții de Crăciun și de Revelion? Anunț important făcut de Raed Arafat

Veste importantă pentru români. Cum vom sărbători Crăciunul şi Revelionul? Raed Arafat a făcut un anunțul, vineri, în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani.
20.11.2021 | 12:00
Vor fi restrictii de Craciun si de Revelion Anunt important facut de Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a făcut noi precizări privind modul în care românii vor putea petrece Crăciunul și Revelionul.

După un nou an dificil marcat de criza sanitără, românii își doresc o iarnă liniștită în care să poată uita măcar pentru câteva zile de restricții, mesaje alarmante, probleme financiare, scumpiri, inflație și alte zeci de probleme care macina poporul de luni bune.

ADVERTISEMENT

Şeful DSU a explicat că în funcţie de situaţia epidemiologică, autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

Raed Arafat, veste importantă pentru români. Vor fi restricții de Crăciun și Revelion?

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate.

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme”, a declarat şeful DSU în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani, conform Realitatea.net.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că în perioada 10-15 decembrie autorităţile vor decide dacă vor fi sau nu restricţii de sărbători.

ADVERTISEMENT

„Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia.

Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a precizat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, despre restricțiile care pot fi aplicate de Crăciun și Revelion: „Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie”

Deși este rata de vaccinare este mare, Europa este lovită din plin de un nou val de infectări. În tot acest timp, România continuă să vadă cum numărul de infectări scade.

ADVERTISEMENT

De altfe, de luni în România se relaxează anumite restricții. Se vor deschide toate şcolile din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului. Totodată, se permite organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

Mai mult, CNSU a propus permiterea accesului la competițiile sportive până la 30 la sută din capacitate a persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală recent.