News

Vor fi restricţii de Crăciun şi Revelion? Anunţul ministrului Alexandru Rafila: “Contează care este trendul”

Alexandru Rafila a vorbit despre posibilele restricții de Crăciun şi Revelion. Ministrul sănătății a precizat în ce situații ar putea apărea restricții sau relaxări.
01.12.2021 | 10:16
Vor fi restrictii de Craciun si Revelion Anuntul ministrului Alexandru Rafila Conteaza care este trendul
ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății a precizat că situația nu este încă destul de clară pentru a putea transmite un punct de vedere, dar a transmis că autoritățile vor lua măsurile care se impun pentru ca răspândirea virusului să fie limitată.

Totuși, Alexandru Rafila a specificat că el se gândește la situația din prezent și nu poate ghici ce se va întâmpla peste câteva săptămâni, când vor avea loc sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila: “Mi-e greu să vă spun acum ce se va întâmpla peste 3 – 4 săptămâni”

Însă, ministrul sănătății din România a precizat că românii trebuie să fie mai atenți în această perioadă cu măsurile de protecție sanitară și să încerce să fie mai grijulii decât de obicei, dacă vor să aibă parte de niște sărbători normale, fără restricții.

“Mi-e greu să vă spun acum ce se va întâmpla peste 3 – 4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ceea ce se întâmplă în acest moment.

ADVERTISEMENT

Am văzut pe la târgul de Crăciun de la Brașov că era o mare frenezie, am văzut niște concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea.

Și eu cred că dacă oamenii vor să aibă niște sărbători cât mai apropiate de normalitate, ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății, declarații despre Revolionul 2022

Ministrul a vorbit și despre felul în care vor putea sărbători oamenii de Revelion 2022, iar acesta a precizat că totul va depinde de contextul epidemiologic.

Acum ne afăm în scenariul verde, dar la fel de mult contează și trendul pe care ne vom afla atunci în ceea ce privește evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Trebuie văzut contextul epidemiologic, că nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția.

Noi acum suntem în scenariul verde, dar nu contează numai asta. Contează și care este trendul, dacă trendul va fi descrescător sau crescător”, a mai spus ministrul sănătății.

Totodată, Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că autoritățile impun măsuri legislative, dar respectarea lor de către populație este cu totul altceva.

El chiar a dat exemplul că nici măcar masca de protecție nu este folosită în toate situațiile în care ar trebui.

ADVERTISEMENT