News

Vortex polar în Statele Unite ale Americii! Ninsorile abundente și gerul năpraznic au speriat oamenii: “A venit iarna prea devreme”

14.11.2019 | 09:23
Vortex polar în Statele Unite ale Americii! Ninsorile abundente și gerul năpraznic au speriat oamenii: “A venit iarna prea devreme”
Statele Unite ale Americii traversează o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Vortex polar în Statele Unite ale Americii acolo unde este iarnă în toată regula. Atenție și pentru cei care vor să călătorească pentru Ocean! Este bine să aibă la ei haine groase în această perioadă pentru că din Chicago până în Detroit şi New York, coasta de Est este acoperită de un strat consistent de zăpadă. Peste o mie de curse aeriene au avut întârzieri în ultimele 24 de ore și sute de accidente rutiere s-au petrecut din cauza gehțușului format pe șosele.

Vortex polar în Statele Unite ale Americii!

De altfel, ninsorile abundente au pus stăpânire pe două treimi din teritoriul american. Vortexul polar venit a venit, conform meteorologilor, dinspre Siberia. Acesta a adus cu el un ger năpraznic şi avertismenul nu se oprește aici pentru că specialiștii spun că e doar începutul. Ohio, New York şi Illinois sunt doar câteva dintre statele unde iarna face deja ravagii, în ciuda faptului că ne aflăm abia la jumătatea lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Nu se termină prea curând – meteorologii au anunţat temperaturi record foarte scăzute pentru această perioadă. Acest lucru va afecta aproape 70% din populaţia Statelor Unite, mai exact, 270 de milioane de persoane. „Aş spune că e prea devreme. Nu sunt un fan al zăpezii, aşa că e prea devreme pentru mine. Simt că am sărit peste toamnă”, a spus un new yorkez. Greu de crezut, dar avertizările se întind din Colorado până în nordul Floridei, stat unde locuitorii resimt foarte rar temperaturi sub 0 grade.

Ninsorile abundente și gerul năpraznic au speriat oamenii

„Nu sunt pregătit pentru iană. A venit prea devreme. Nu am încă o racletă, nu ştiu unde îmi sunt ghetele…”, a spus o femeie jurnaliștilor de la NBC. Din păcate, în ciuda faptului că autoritățile au scos pe teren absolut toate echipajele de deszăpezire, pe şosele este dezastru. Sute de mașini s-au ciocnit și mai mulți oameni au ajuns la spital. De vină este gheţuşul care s-a format pe partea carosabilă, dar şi faptul că şoferii nu reduc viteză.

ADVERTISEMENT

„De dimineaţă şi până acum au avut loc aproape 20 de accidente. Principala precauție în acest moment este să fiţi atenţi când traversaţi un pod, deoarece este primul lucru care îngheaţă”, a precizat Aris Lee, polițist în Chicago

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri