Alegeri 2024

Voturile de la o secție din Mureș, numărate de șapte ori. Dominic Fritz: ”De fiecare dată a ieșit un alt candidat câștigător”

Primarul reales al Timișoarei, revoltat de situația numărării voturilor după alegerile de duminică. Pentru „o primărie din județul Mureș s-au renumărat de șapte ori voturile”
12.06.2024 | 20:08
Voturile de la o sectie din Mures numarate de sapte ori Dominic Fritz De fiecare data a iesit un alt candidat castigator
Voturile pentru primăria uni comune din Mureș, numărate de șapte ori Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Deși Dominic Fritz nu precizează despre ce primărie este vorba, cel mai probabil se referă la situația din comuna Cheţani din județul Mureș, acolo unde se vor organiza din nou alegeri peste două săptămâni.

Voturile de la o secție din Mureș, numărate de șapte ori

Și asta pentru că, în ciuda multelor runde de numărare a voturilor, comuna a rămas fără un rezultat valid în urma localelor. Pentru funcția de primar s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi la 431, între actualul primar social democrat, Emil Florin Mocan, și candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega.

ADVERTISEMENT

Primarul comunei Cheţani a precizat că voturile au fost numărate şi de 7-8 ori şi că această situaţie de egalitate a fost dorinţa cetăţenilor, drept urmare, votul se va relua peste două săptămâni.

La rândul său, Daniel Bega, a acuzat că au fost „flotanţi mutaţi în scop electoral” și și-a exprimat regretul față de faptul că nu le-a contestat vizele.

ADVERTISEMENT

Egalitate s-a înregistrat și în comuna Poşaga din județul Alba, acolo unde, actualul edil, aflat în funcţie din 2012, liberalul Ionel Bulgăr, a obținut același număr de voturi ca reprezentanta Partidului Social Democrat, Aurelia Popa.

La Costinești, telenovela numărării voturilor pentru funcția de primar pare încheiată după a cincea numărătoare, iar câștigătorul pare a fi, cu un vot în plus, candidatul PNL Gheorghe Mechenici, care l-a învins pe primarul PSD Dumitru Jeanu.

ADVERTISEMENT

Totuși, deși rezultatul a fost transmis către Biroul Electoral Judeţean Constanţa, la Costinești au fost constatate mai multe nereguli și există riscul ca numărătoarea să se reia în una dintre secțiile de votare.

Dominic Fritz, revoltat de situația numărării voturilor

Primarul reales al Timișoarei, potențial candidat la șefia USR, atrage atenția asupra situației numărării voturilor după alegerile de duminică și spune că organizarea acestor scrutine este un eșec colosal.

ADVERTISEMENT

„Vă rog să fiți atenți la ce se întâmplă la București și în alte locuri din țară cu numărarea voturilor. Ne privește pe toți. Cui îi pasă de democrație în România trebuie să fie oripilat acum. Eu sunt”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Edilul Timișoarei a dat exemplul situațiilor cu care se confruntă Clotilde Armand și Radu Mihaiu la sectoarele 1 și 2 din Capitală. Cei doi primari în funcție „se luptă și acum pentru voturile oamenilor, nu pentru voturile lor pe persoană fizică. Și asta face cauza lor, cauza tuturor românilor care încă mai cred în democrație”, mai scrie Dominic Fritz.

Dominic Fritz cere demisia lui Toni Greblă

Acesta a mai citat, pe lângă cazul primăriei din județul Mureș, pe cel al unei primării din Bihor unde, după renumărare, a câștigat alt candidat, la diferență de un vot. Apoi a dat exemple de voturi „pierdute” din pix în Ialomița, care după renumărare au permis ca doi candidați USR să intre în Consiliul Local.

„Aceste situații există, indiferent dacă sunt rezultatul unor fraude sau e doar neatenția după 30 sau 40 ore de stat fizic în secții.

Tocmai de aceea într-o democrație e absolut normal să poți renumăra voturile. De aceea sigilăm voturile în saci, de aceea nu le-am aruncat încă la gunoi.

E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri. E un salt în timp, înapoi în anii ‘90.

Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și dea demisia. Iar voturile, acolo unde există dubii, trebuie renumărate. Acum!”, a concluzionat primarul Timișoarei.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”