Sport

Lionel Messi, ședință foto cu familia și cele șapte Baloane de Aur. Cum au votat cei 180 de jurnaliști

Lionel Messi nu are nici acum liniște după ce a luat un nou Balon de Aur. Lista cu voturi a apărut la doar câteva zile de la decernarea premiului, iar acestea creează câteva controverse.
04.12.2021 | 17:26
Lionel Messi sedinta foto cu familia si cele sapte Baloane de Aur Cum au votat cei 180 de jurnalisti
ADVERTISEMENT

Pe lângă selecționerii și căpitanii echipelor naționale, în ancheta pentru Balonul de Aur au votat și 180 de jurnaliști din întreaga lume, care au putut să își aleagă cinci nume din lista de 30.

Trofeul i-a revenit lui Lionel Messi, care a cucerit Balonul de Aur pentru a șaptea oară în carieră. Argentinianul a primit 613 de puncte și a fost urmat pe podium de Robert Lewandowski, cu 580 de puncte, și Jorginho, cu 460 de puncte.

ADVERTISEMENT

Au apărut voturile jurnaliștilor pentru Balonul de Aur 2021

Victoria lui Messi a fost extrem de contestată, deoarece opinia generală îl dădea câștigător pe Robert Lewandowski. Polonezul a avut cifre excepționale în ultimele două sezoane și ar fi meritat să fie desemnat cel mai bun fotbalist din lume în 2020, dar gala de decernare nu a avut loc din cauza pandemiei.

Deși Lewa și-a menținut forma bună și pe parcursul lui 2021, cei 180 de jurnaliști l-au preferat în mare măsură pe Messi, dar au fost și alegeri extrem de ciudate.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în Bhutan, jurnalistul i-a ales pe Mohamed Salah N’golo Kante, Erling Haaland, Phil Foden și Karim Benzema, ignorându-i astfel pe Lionel Messi și Robert Lewandowski.

Polonezul nu s-a regăsit printre favoriți nici în Uzbekistan, acolo unde voturile au mers, în ordine cronologică, spre Kylian Mbappe, Lionel Messi, Giorgio Chiellini și Kevin De Bruyne. În schimb, Messi n-a prins primele cinci poziții în Madagascar, acolo unde jurnalistul Clement Rabary i-a preferat pe Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Kevin De Bruyne și Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Alegeri mai puțin populare au venit și din Yemen, acolo unde presa i-a votat pe Mohamed Salah, Karim Benzema, Riyad Mahrez, Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe. Deși France Football a fost acuzată că l-a favorizat pe Messi, Pascal Ferrer nu l-a poziționat primul pe argentinian.

Redactorul șef al publicației a votat în următoarea ordine: Robert Lewandowski, Lionel Messi, Karim Benzema, Jorginho, Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Surpriză mare în Portugalia, acolo unde Cristiano Ronaldo n-a primit niciun vot. Golgheterul all time al naționalei a fost ignorat în detrimentul lui Kante, Lewandowski, Mbappe, Jorginho și Salah.

În schimb, Olanda l-a clasat în top pe Cristiano Ronaldo, starul lui Manchester United fiind urmat de Kante, Jorginho, De Bruyne și Lewandowski.

  • 180 de jurnaliști din diferite țări își aleg cinci fotbaliști din lista de 30, care sunt punctați cu note de la 6 la 1

Leo Messi, ședință foto cu familia și cele șapte Baloane de Aur

În schimb, Lionel Messi nu pare deloc deranjat de criticile care i se aduc după ce a primit al șaptelea Balon de Aur, deși Luis Suarez a dezvăluit că argentinianul nu trece prin cele mai bune clipe la Paris, după transferul la PSG. Cu toate acestea, Messi a fost protagonistul unei ședințe foto alături de familie și cele șapte Baloane de Aur.

În 2021, Lionel Messi a cucerit două trofee, Cupa Spaniei, cu FC Barcelona, și Copa America, alături de naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT