News

Vouchere de 5000 de euro pentru aceste categorii de români. Ministrul Budăi a anunțat cine poate primi banii

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat acordarea de vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru câteva categorii de români.
15.05.2023 | 08:56
Vouchere de 5000 de euro pentru aceste categorii de romani Ministrul Budai a anuntat cine poate primi banii
Ministrul muncii, Marius Budăi, anunță vouchere de 5000 de euro pentru o categorie de români. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru foarte mulți români. Ministrul muncii, Marius Budăi, anunță vouchere de 5000 de euro. Care sunt categoriile de cetățeni care ar putea intra în posesia acestor bani.

Ministrul muncii, Marius Budăi, anunță vouchere de 5000 de euro pentru o categorie de români

O sumă importantă de bani, una chiar uriașă, ar putea ajunge în perioada următoare către două categorii de români. Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunţat noi vouchere de 5.000 de euro. Ce persoane pot primi sumele de bani.

ADVERTISEMENT

Acest consistent ajutor de la Guvern este adresat pentru românii cu dizabilități sau cei aflați în șomaj. Vorbim de un proiect care îi ajută pe acești oameni să-și găsească mai ușor un loc de muncă.

Obiectivul principal al acestui proiect este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

ADVERTISEMENT

”Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018, și anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro.

O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi, prezent la un eveniment, la Botoşani, la Bursa Locurilor de Muncă, notează Botoșani News.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi și colegul de Executiv Marcel Boloș merg la Bruxelles. Obiectiv: renegocierea PNRR

În această săptămână, același Marius Budăi, alături de ministrul investițiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloș, se vor afla la Bruxelles, pentru negocieri în cadrul PNRR. Scopul principal al discuțiilor va fi legat de pensiile speciale, pe care Banca Mondială le vrea eliminate definitiv.

Suntem o echipă guvernamentală și trebuie să mergem împreună și participăm împreună, vă confirm acest lucru. Marți avem întâlnirea cu Comisia Europeană pentru a relua practic discuțiile pe tema pensiilor speciale și a vedea care sunt solicitările suplimentare pe care Comisia le are, mai ales pentru ceea ce înseamnă cererea de plată numărul 3 – unde avem reforma pensiilor speciale, reforma guvernanței corporațiilor de stat.

ADVERTISEMENT

Avem de pus în aplicare jalonul cu ceea ce înseamnă decarbonizarea. Deci toate acestea sunt piese grele pentru ceea ce înseamnă încasarea banilor pentru cererea de plată numărul 3 și care necesită un efort comun guvernamental”, a spus Boloş la Antena 3.

ADVERTISEMENT