Vouchere de vacanţă 2020. Autoritățile din România au luat o decizie importantă în privința acordării acestor cupoane, dar mai ales legat de valabilitatea lor.
Pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe România a afectat grav și sectorul voucherelor de vacanță pe care o bună parte dintre cetățenii țării le primesc anual.
Astfel, odată cu declanșarea epidemiei cauzată COVID-19, autoritățile au decis să aplice modificări și în privința voucherelor de vacanță.
Mai precis, a fost extinsă valabilitatea tichetelor de vacanță care au fost emise în decembrie 2019, până în luna mai a anului 2021. Această măsură a fost deja publicată în Monitorul Oficial, decizie care a și intrat deja în vigoare.
Totodată, din seria de schimbări importante este una legată de modul de emitere. Din 1 iunie, voucherele de vacanță nu se mai emit decât în format electronic. Măsura a fost adoptată din cauza restricțiilor şi a riscurilor asupra sănătății românilor.
În anii anteriori pandemiei, voucherele au fost acordate pe suport de hârtie, cât și în format electronic, dar s-a renunțat la prima variantă.
”Am încredere că vom trece peste această criză și vom susține repornirea turismului intern. Trebuie să rezolvăm situația cauzată și vom reveni la o viață normală în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul Economiei Virgil Popescu motivul prelungirii valabilității tichetelor de vacanță, conform România TV.
În ceea ce privește valoarea tichetelor de vacanță, aceasta rămâne la nivelul anului trecut, astfel că fiecare salariat va primi suma de 1.450 de lei.
Vouchelere de vacantă, sau tichetele de vacanță, se acordă atât angajaților de la stat cât și angajaților din mediul privat și au scopul de a acoperi o parte din cheltuielile din timpul concediilor desfășurate în interiorul țării.
Perioada de valabilitate a voucherelor a fost prelungită cu încă un an pentru că mulți beneficiari nu au mai putut merge în concedii în România, după ce au fost instituite Starea de Urgență, timp de două luni, urmată de Starea de Alertă.