News

Vouchere de vacanță 2022. Autoritățile au prezentat lista completă a hotelurilor și pensiunilor care acceptă tichete

Vouchere de vacanță 2022. Într-o perioadă în care românii caută destinații pentru concedii, autoritățile au prezentat lista completă a hotelurilor și a pensiunilor care acceptă tichetele emise de stat.
07.07.2022 | 08:44
Vouchere de vacanta 2022 Autoritatile au prezentat lista completa a hotelurilor si pensiunilor care accepta tichete
Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă vouchere de vacanţă 2022. Ce servicii pot fi achitate cu aceste tichete. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care dețin vouchere de vacanță din 2022, dar și din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, trebuie să știe că le pot folosi pentru a achita pachetele de concedii.

Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă vouchere de vacanţă 2022. Ce servicii pot fi achitate cu aceste tichete

Ministerul Turismului a anunțat, recent, că în perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943.831.114 de lei (190 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Cu voucherele de vacanță se pot achita sejururi în țara atât pe litoral cât și la munte. De asemenea, pot fi cumpărate și city break-uri în orașele și municipiile din România la hoteluri și pensiuni turistice.

Autoritățile anunță că perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

ADVERTISEMENT

Tichetele de vacanță alocate pentru angajații la stat au valoarea 1.450 de lei. Cei care beneficiază de astfel de tichete le pot folosi pe tot parcursul anului, pentru a achita vacanțele la mare, la munte și, mai nou, taberele copiilor.

Potrivit Antena 3, în numai o săptămână, căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52%, asta după ce mai mulți angajați din învățământ și spitale au început deja să primească banii pentru voucherele de vacanță 2022.

ADVERTISEMENT

Iată mai jos, lista hotelurilor și pensiunilor unde se folosesc voucherele de vacanță 2022:

Conform listei de mai sus, turiștii din țară pot găsi aproape în toate stațiunile de pe litoral hoteluri, pensiuni și alte structuri de cazare care acceptă tichete de vacanță. Ca de obicei, concediile pot fi planificate pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții de turism.

Așadar, e important ca înainte de a face rezervarea pentru achiziționarea unui pachet turistic, posesorii de vouchere de vacanță să verifice dacă unitatea de cazare aleasă se află pe lista cu unități de cazare care acceptă tichetele de vacanță.

ADVERTISEMENT

Care sunt angajații care beneficiază de vouchere de vacanță

Și în 2022, voucherele de vacanță 2022 sunt folosite de angajații de la stat. Persoanele de la privat pot beneficia și ele de acești bani, în cazul în care agenții economici doresc asta. Ministrul Turismului a anunțat că o parte din cheltuielile suportate de mediul privat vor fi compensate din bugetul de stat.

”Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1.450 de lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții“, a anunțat Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Turismului.

ADVERTISEMENT