News

Vouchere de vacanță de 1.450 de lei pentru angajații din învățământ. Condițiile pentru primirea banilor

01.07.2020 | 14:52
Vouchere de vacanta de 1450 de lei pentru angajatii din invatamant Conditiile pentru primirea banilor
ADVERTISEMENT

Angajații din învățământ vor primi și în 2020 vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei.

Decizia vine după un ordin al Ministerul Educației, publicat pe 30 iunie în Monitorul Oficial.

Indemnizația de vacanță, sub formă de vouchere, se acordă pe suport electronic, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație.

ADVERTISEMENT

Angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță de 1.450 de lei. Condițiile pentru primirea banilor

Ordinul de ministru al Educației care prevede acordare de vouchere de vacanţă pentru anul acesta a fost semnat vineri de Monica Anisie.

În urmă cu o zi, marți, 30 iunie, a intrat în vigoare actul normativ care stabileşte modalitate de acordare a voucherelor de vacanţă salariaţilor din învăţământ, în 2020.

ADVERTISEMENT

Vorbim de un Ordin al Ministerului Educaţiei nr. 4635/2020 privind stabilirea modalităţii de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, Ministerul Educației și Cercetării și alte instituții publice din subordinea acestuia, pentru anul 2020.

Acesta prevede, pentru anul 2020, acordarea sumei de 1.450 de lei sub formă de vouchere. Banii sunt impozabili în luna în care sunt acordați, iar impozitul pe venit este de 10%. Aceste vouchere de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, adică pe card, nu şi pe vouchere de hârtie, cum erau anii trecuţi, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cine beneficiază de banii alocați de Minister

Conform actului legislativ al Ministerului Educației, vouchere de vacanţă sunt destinate pentru personalul care a desfăşurat activitate în anul 2020, indiferent de durata acesteia, inclusiv personalul pensionat/ detaşat.

În situația salariatului al cărui contract individual de muncă/ raport de serviciu, la data acordării voucherelor de vacanţă, este suspendat sau a încetat în cursul anului 2020, acesta poate beneficia de vouchere de vacanţă numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/ instituţie o cerere în acest sens, precum şi dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unităţii/ instituţiei.

ADVERTISEMENT

În cazul încadrării în sistem de cumul/ plata cu ora, voucherele de vacanţă sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii. Beneficiarii au dreptul să îşi aleagă unitatea afiliată pentru achiziţionarea serviciilor turistice.

Salariații care nu doresc să primească vouchere de vacanţă trebuie să depună o solicitare scrisă în acest sens la unitatea/ instituţia angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT
Tags: