News

Vouchere sociale 2022. Ce riști dacă înstrăinezi sau vinzi cardul primit de la Guvern

Beneficiarii care au primit mult așteptatele vouchere sociale 2022 trebuie să știe că pot avea probleme cu legea dacă se gândesc să înstrăineze cardurile sociale.
15.08.2022 | 10:05
Vouchere sociale 2022 Ce risti daca instrainezi sau vinzi cardul primit de la Guvern
Vouchere sociale 2022. Legea interzice înstrăinarea cardurilor. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Așadar, persoanele care au primit recent aceste vouchere sociale în valoare de 250 de lei au fost informate ce se poate întâmpla dacă vând cardurile sociale. Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul fonduri-ue.ro, la secțiunea ”tot ce ai nevoie să știi despre tichetele sociale”.

Vouchere sociale 2022. Atenție la prevederile legale

Astfel, pentru cei care s-au întrebat dacă pot înstrăina cardul pe care l-au primit, răspunsul a fost clar. Nu! Legea interzice asta, iar cei care nu vor ține cont de prevederile legale vor fi sancționați.

ADVERTISEMENT

Sunt interzise și se sancționează conform legii: utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale în alt scop decât achiziționarea de produse alimentare și mese calde;

solicitarea de către beneficiari și/sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde sau pentru fracțiuni din acestea;

ADVERTISEMENT

refuzul nejustificat al unităților afiliate de a accepta tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde.”

Ce se întâmplă dacă a fost uitat codul PIN

Sursa citată a completat că este interzis și refuzul nejustificat al unităților afiliate de a accepta tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde.

ADVERTISEMENT

Refuzul poate fi justificat doar în cazul în care există o suspiciune rezonabilă despre autenticitatea tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde. Totodată, refuzul poate fi justificat și dacă există o suspiciune rezonabilă despre identitatea titularului tichetelor sociale și destinatarul final al acestora.

Altfel, s-a mai transmis că este interzisă comercializarea tichetelor sociale. Ele pot fi folosite doar de beneficiar, dar dacă beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate (n.r. – numai cu actul de identitate).

ADVERTISEMENT

Altfel, în contextul întrebărilor despre aceste vouchere sociale, amintim și ce se întâmplă dacă uiți PIN-ul cardului. Nu trebuie să existe motive de îngrijoare, având în vedere că există două soluții simple pentru rezolvarea problemei.

ADVERTISEMENT
Tags: