“Am simţit că voi marca. Dau două goluri şi Ungariei!”

Alexandru Maxim este omul-zilei în Bundesliga. Mijlocaşul român a reuşit o prestaţie excelentă în partida VfB  Stuttgart - Hoffenheim (6-2), în care a reuşit două goluri şi două pase de...
02.09.2013 | 00:08
Am simtit ca voi marca Dau doua goluri si Ungariei
ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim este omul-zilei în Bundesliga. Mijlocaşul român a reuşit o prestaţie excelentă în partida VfB  Stuttgart – Hoffenheim (6-2), în care a reuşit două goluri şi două pase de gol. Alexandru Maxim a vorbit în exclusivitate cu FANATIK, unde şi-a expus dorinţa în vederea partidelor  pentru preliminariile CM 2014, din Brazilia. Mijlocaşul lui Stuttgart crede că meciul cu Ungaria va stabili ocupanta locului secund din Grupa D.

Felicitări, Alexandru! Ai izbutit două goluri şi două pase de gol chiar înaintea reunirii tricolorilor.

ADVERTISEMENT

– Mulţumesc! Am presimţit că voi face o partidă bună, chiar i-am dat un mesaj fratelui meu şi i-am spus că voi înscrie. Sper să am continuitate şi să o fac şi în meciurile următoare, cu Ungaria şi Turcia. Vreau să dau două goluri şi Ungariei.

Totuşi, adversarul va fi unul apropiat ca valoare de naţionala României…

– Va fi meciul care decide ocupanta locului secund în grupă. Dacă nu vom cîştiga, putem să ne luăm adio de la Campionatul Mondial din 2014. Repet, e decisiv meciul cu Ungaria şi trebuie să facem tot ce ne stă în putere ca să cîştigăm. Dorinţa, dăruirea şi potenţialul fizic trebuie să fie dublate.

ADVERTISEMENT

Dar mai e şi întâlnirea cu Turcia. Nu e la fel de importantă?

– Avem şi egalul de partea noastră în partida cu turcii. Cu ungurii, nu. Tot ce îmi doresc este să cîştigăm şi să ajung la CM 2014 din Brazilia. Este visul meu, e competiţia unde toţi ochii sunt aţintiţi către tine. Cred că este visul suprem al multor fotbalişti!

Iar tu să bifezi un meci la fel de bun ca cel de azi, cu Hoffeinheim.

– Da, e normal să cred şi să îmi doresc să dau două goluri, iar noi să luăm o opţiune serioasă. Mai important este însă ca eu să joc, să dau totul pe teren şi să ajut echipa. Partida cu Ungaria este importantă pentru toată ţara, are o semnificaţie aparte.

ADVERTISEMENT

“Mi-a fost teamă de domnul Piţurcă”

Eşti pe val, cum se spune în termeni fotbalistici, şi deja veteran în lotul naţional. Cum au fost începuturile?

– Prima oară cînd am fost selecţionat, îmi era puţin teamă de domnul Piţurcă. Tot se vorbea cum e dînsul, că e rece şi are un fel aparte, însă nu este deloc aşa. Eu mă înţeleg bine cu dînsul, este apropiat de jucători. În privinţa perioadei bune prin care trec, se datorează faptului că Germania m-a învăţat să văd altfel lucrurile. Mult mai serios, atît din punct de vedere fotbalistic, cît şi ca om. Pot spune că sînt mai matur!

ADVERTISEMENT

Te bucuri “maxim” cînd înscrii pentru echipa de club. Ce simţi cînd o faci pentru naţionala României?

ADVERTISEMENT

– Sentimentele sînt diferite în cele două situaţii! Echipa naţională este ceva aparte pentru orice fotbalist, aici ai o dăruire specială, incredibilă.