News

Vrei să primești banii înapoi pe biletul de avion și nu un voucher? Uite ce trebuie să faci

26.04.2020 | 15:25
Vrei sa primesti banii inapoi pe biletul de avion si nu un voucher Uite ce trebuie sa faci
Vrei să primești banii înapoi pe biletul de avion și nu un voucher? Uite ce trebuie să faci. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cazul în care vrei să primești banii înapoi pe biletul de avion și nu un voucher, așa cum oferă multe companii aeriene, îți explicăm în continuare ce este de făcut.

Poți să primești banii înapoi pe biletul de avion?

Foarte multe companii aeriene au fost nevoite să anuleze zborurile din cauza restricțiilor impuse de autorități, dar ce se întâmplă atunci când vrei să primești banii înapoi pe biletul de avion și nu un voucher? Îți explicăm în rândurile următoare.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate, trebuie precizat că, în această perioadă, foarte multe companii aeriene oferă clienților ale căror curse au fost anulate vouchere de călătorie, cu care pot plăti un alt bilet de avion pe viitor.

Acest lucru a strânit mai multe întrebări, cea mai importantă fiind: Ești obligat să accepți un voucher din partea companiei aeriene?

ADVERTISEMENT

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, a declarat la Digi24 că nu suntem obligați să acceptăm un voucher în locul banilor pentru biletele plătite, chiar dacă, de multe ori, companiile aeriene vin doar cu această propunere, în primă fază.

Ce pași trebuie să urmezi

“Nu trebuie neapărat să acceptăm un voucher, decât dacă optăm să facem asta, dacă voucherul ni se pare de încredere. Companiile sunt obligate să facă rambursarea.

ADVERTISEMENT

Dacă trenează sau dacă sunt pasageri care nu-și pot recupera banii, deși au solicitat asta, se pot adresa autorității de protecție a consumatorului, care trebuie să pună în aplicare sau să îi ajute să își obțină banii”, a explicat Adina Vălean.

Drept urmare, dacă vrei să primești banii înapoi pentru biletul de avion și nu un voucher, poți solicita acest lucru companiei aeriene.

ADVERTISEMENT

Dacă aceasta refuză, nu uita că ai posibilitatea de a te adresa autorității de protecție a consumatorului, astfel că la final banii vor ajunge înapoi în contul tău.

ADVERTISEMENT