News

Vreme caldă şi mohorîtă, în următoarele trei zile

Vremea va fi în general închisă. Norii de nivel jos sau ceaţa domină această dimineaţă, mai ales în sud şi est, unde izolat va fi şi burniţă. În rest, pe arii restrânse va ploua pe...
17.12.2014 | 18:38
Vreme calda si mohorita in urmatoarele trei zile

Vremea va fi în general închisă. Norii de nivel jos sau ceaţa domină această dimineaţă, mai ales în sud şi est, unde izolat va fi şi burniţă. În rest, pe arii restrânse va ploua pe parcursul zilei, iar în Maramureş şi la munte vor fi precipitaţii mixte. În grupele nordice ale Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile. Vântul va continua să sufle tare pe crestele munţilor. Temperaturile maxime, aşadar, la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

BUCUREŞTI. În Capitală, acum avem parte de ceaţă, iar peste zi meteorologii ne promit nori şi cel mult 5 grade la amiază.

MUNTE. La munte cerul va fi noros şi local se vor semnala precipitaţii în general slab cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi mixte în restul masivelor. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificãri pe creste. Temperaturile maxime scad uşor, astfel că la amiază vor fi minus 4 grade sus pe Ceahlău şi 2 grade cu plus la Predeal, Sinaia şi Stâna de Vale. Stratul de zăpadă încă este prezent în toate staţiunile montane şi măsoară 68 de cm la Bâlea Lac, 23 de cm la Sinaia, 17 cm la Păltiniş, 16 la Straja şi Predeal şi 11 cm în Poiana Braşov.

REGIUNI. În regiunile intracarpatice, pe arii restrânse va ploua, iar în Maramureş va fi lapoviţă. La amiază vor fi 8 grade în Timişoara, 6 grade la Oradea şi Cluj Napoca şi 4 grade la Braşov, valori cu 3…4 grade peste media climatologică specifică perioadei.

Dealurile subcarpatice din sud au parte astăzi de soare şi de maxime de 9…10 grade,. La câmpie ceaţa s-a aşternut încă din timpul nopţii şi poate persista, astfel că în termometre se adună cel mult 5…6 grade.

Vreme mohorâtă în Dobrogea, cu nori de nivel jos şi local ceaţă dimineţa. Temperaturile sunt mai scăzute decât ieri: 5 grade la Constanţa şi Tulcea.

Şi Moldova are parte de vreme închisă cu ceaţa şi burniţă în zonele joase, astfel vor fi cel mult 4 grade la Galaţi, 1 grad în Iaşi şi 2 grade la Botoşani. Puţin mai cald va fi doar în dealurile submontane, unde la amiază vor fi 5…6 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, vremea se încălzeşte uşor, astfel că maximele vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă (2…3 grade la Iaşi). În regiunile intracarpatice şi la munte cerul va fi mai mult noros şi local, va ploua, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte.

În zonele joase din sud şi est se va semnala ceaţă sau nebulozitate stratiformă, posibil persistentă şi asociată cu burniţă. Vântul va fi tot mai alert pe crestele montane.

În Bucureşti va fi ceaţă mâine dimineaţă, iar peste zi cerul va fi temporar noros. La amiază vor fi 4…6 grade.

Weekendul începe cu vreme caldă pentru această dată, iar în regiunile intracarpatice şi la munte va ploua. După căderea serii, la munte, dar trecător şi în Maramureş şi în estul Transilvaniei, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla tare tot pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în dealurile subcarpatice din sud.

Ziua de sâmbătă se anunţă caldă şi în Bucureşti. Ceaţă dimineaţa, ceva soare peste zi şi 9…10 grade la amiază.

sursa: realitatea.net 

Tags: