News

Vreme călduroasă și furtuni puternice. Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare. Cod galben de vijelii în 14 județe

Pentru zilele următoare, meteorologii anunță o vreme în care vor fi prezente toate fenomenele specifice sezonului cald. Vor fi zile călduroase, dar și intervale cu furtuni puternice.
22.06.2022 | 10:49
Vreme calduroasa si furtuni puternice Prognoza meteorologilor pentru zilele urmatoare Cod galben de vijelii in 14 judete
Cum va fi vremea în zilele următoare. Ce se întâmplă cu temperaturile și unde lovesc furtunile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Debutul săptămânii a venit cu valori termice apropiate sau care au trecut în unele zone de pragul caniculei. Au fost și alerte cod galben de furtuni și vânt puternic.

Cum va fi vremea în zilele următoare. Ce se întâmplă cu temperaturile și unde lovesc furtunile

Conform ANM, în zilele următoare vremea se va menține călduroasă, iar maximele, chiar dacă nu vor mai trece de 35 de grade, se vor menține în zona 30-32 de grade, lucru care va caracteriza o vreme călduroasă.

ADVERTISEMENT

Mijlocul săptămânii, mai exact miercuri, 22 iunie, aduce o vreme frumoasă, dar şi călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

În regiunile sudice, vremea va fi caldă, local călduroasă în orele amiezii, în timp ce, în restul zonelor valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale datei.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse, ziua pe alocuri în nord-est, iar noaptea local în sud-vest, unde vor fi şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-estul şi estul ţării şi pe alocuri în sud şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 32 grade Celsius, iar cele minime între 8 şi 20 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar în orele amiezii – călduroasă. Conform meteorologilor, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea.

Maxima zilei va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 14 şi 16 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea joi. Revin furtunile puternice

Și în cursul zilei de joi, 23 iunie, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, dar uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, vijelii şi descărcări electrice local în sud-vest şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 grade Celsius, iar cele minime – între 7 şi 19 grade Celsius.

În zona Capitalei, vremea va fi în general frumoasă. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.

Cod galben de vânt puternic emis de ANM

Miercuri, ANM a emis o alertă cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din centrul și estul țării. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabilă până la ora 21.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei montane, cu rafale în general de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT