News

Vreme capricioasă în România, săptămâna viitoare. Vom avea 37 de grade la umbră, dar sunt așteptate și furtuni violente

Ne așteaptă o săptămână călduroasă, pe alocuri caniculară, urmate de ploi puternice sau chiar furtuni. Totul datorită unui val de aer african care a ajuns în Europa.
19.06.2022 | 16:02
Vreme capricioasa in Romania saptamana viitoare Vom avea 37 de grade la umbra dar sunt asteptate si furtuni violente
Săptămâna viitoare vom avea parte de caniculă și ploi / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

România intră sub un câmp atmosferic deosebit de cald pentru luna iunie, iar asta va aduce temperaturi cuprinse între 25 și 35 de grade, posibil 37 de grade în unele zone, anunță meteorologii de la ANM.

Temperaturile se vor resimți peste limita disconfortului termic

Vom avea parte de o vreme caniculară, disconfortul termic fiind unul crescut, în condițiile în care temperaturile vor fi resimțite mai ridicate, inclusiv la umbră.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 20-27 iunie va fi caracterizată de acest tip de vreme neobișnuită pentru perioada în care ne aflăm, însă spre finalul perioadei, sunt așteptate precipitații însemnate.

Cele mai afectate vor fi județele din Câmpia de Vest și sudul Munteniei, dar și partea de sud-vest a României.

ADVERTISEMENT

Elena Mateescu, director ANM: ”De luni, vremea va fi călduroasă”

„Ne aşteptăm la o vreme predominant frumoasă şi în încălzire de la o zi la alta. Şi dacă duminică vom consemna valori de la 23 până la 32 de grade, cu valori de 30 .. 31 de grade în Capitală, de luni vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Vorbim de valori între 28 şi 35 de grade cu cele mai ridicate limite, în special în Câmpia de Vest.

Pe tot parcursul săptămânii viitoare vremea va fi caracterizata de valori de temperaturi care vor semnifica o încălzire semnificativa pentru o ultimă decadă a unei luni iunie în ţara noastră. Ecartul valorilor de temperatură se va situa intre 25 pana la 35 de grade, posibil chiar peste 35 de grade în zonele de câmpie la umbră.

ADVERTISEMENT

Ceea ce va determina şi o temperatură resimţită în condiţiile în care gradul de umezeală în atmosferă va fi ridicat de peste 35 – 38 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la România TV.

Ploile vor veni spre sfârșitul săptămânii

Așa cum se întâmplă în cazul unor episoade de căldură extremă, acestea vor fi asociate cu instabilități atmosferice, care se pot manifesta sub forma unor ploi cu aspect de vijelie.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, vom avea parte de descărcări electrice și averse puternice, datorate căldurii asociate cu gradul mare de umezeală din atmosferă, a mai explicat specialista ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: