News

Vreme ciudată în Europa. În Belgia și Polonia a nins, în Rusia temperaturile au atins 30 de grade Celsius

12.05.2020 | 16:06
Vreme ciudata in Europa In Belgia si Polonia a nins in Rusia temperaturile au atins 30 de grade Celsius
ADVERTISEMENT

Vreme neobișnuită în Europa, în condițiile în care în Belgia și Polonia ninge, în timp ce în Rusia și Siberia sunt peste 25 sau 30 de grade Celsius.

În Siberia au fost 30 de grade celsius în această perioadă a anului

Temperaturile în țările din Europa centrală sunt extrem de mici pentru această perioadă a anului, iar în Polonia și Belgia a nins. Mai mult, în Rusia, țară obișnuită cu frigul, temperaturile nu au scăzut sub 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii de știință au remarcat diferența uriașă de temperaturi între mai multe țări europene.

De exemplu, în Belarus erau la prânz localități unde se înregistrau 0 grade, în timp ce în alte localități din Belarus erau 23 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În România, la ora 13.30 în 12 mai, la Oradea erau 8 grade, în timp ce la Tulcea se înregistrau 32 de grade. Minimele nopții trecute au fost -4 grade Celsius în Marea Britanie, -3 în Irlanda, -2 în Olanda și 0 grade în Franța.

Conform Hot News, în Polonia și Belgia a nins, îar în Marea Britanie au fost zone unde s-au înregistrat -7 grade Celsius. În Insulele Svalbard au fost înregistrate -15 grade.

ADVERTISEMENT

În schimb, rușii mult obișnuiți cu frigul au avut parte de căldură, existând localități unde temperatura nu a scăzut sub 14 grade. În România, s-au înregistrat 20 de grade la Cotnari, Calafat și Botoșani, în timp ce la Tulcea termometrul arăta 32 de grade.

Și mai neobișnuit, în Siberia în orașul Omsk s-au înregistrat 31 de grade, în timp ce în Belarus au existat localități unde s-au înregistrat 23 de grade. Moscova, capitala Rusiei, a înregistrat 24 de grade.

ADVERTISEMENT

Iarna trecută a fost cea mai călduroasă iarnă din istoria Rusiei, Moscova fiind privată de zăpadă, în timp ce plantele au înflorit cu mai multe luni înainte de termen.

ADVERTISEMENT
Tags: