News

Vreme extremă în Europa. Frig și ninsori în vest, val de aer tropical în România. La București vor fi 20 de grade

Zilele următoare în România vor fi temperaturi și de peste 20 de grade Celsius în timp ce în vestul continentului se anunță ploi și ninsori
15.01.2023 | 17:56
Vreme extrema in Europa Frig si ninsori in vest val de aer tropical in Romania La Bucuresti vor fi 20 de grade
În rumătoarele zile sunt așteptate primele ninsori la Berlin. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vremea în Europa a ajuns una a extremelor, cu o vreme primăvăratică în estul continentului și un val de frig în țările vestice, unde sunt așteptate ploi și ninsori.

Vreme extremă în Europa

Pentru zilele din săptămâna următoare prognozele arată o vreme friguroasă, cu ploi și ninsori, pentru vestul Europei și o vreme primăvăratică în estul continentului.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de marți temperaturile încep să scadă în țările din vestul continentului, cu maxime de trei grade și temperaturi negative noaptea la Paris, cu maxime de 2 grade Celsius și chiar ninsori așteptate la începutul săptămânii viitoare. La Berlin, după maxime de 5 și 4 grade Celsius luni și marți, temperaturile maxime nu mai trec de un grad iar în weekendul viitor ele vor fi negative. Duminica viitoare sunt așteptate ninsori.

Începând de joi temperaturile scad sub zero grade în cea mai mare parte a Europei vestice, vremea fiind însoțită predominant de ploi, iar la altitudini și în nord sunt așteptate ninsori.

ADVERTISEMENT

Meteorologii susțin că un val de aer maritim polar va conduce la precipitații abundente și refacerea stratului de zăpadă în Alpi.

Vreme caldă în România

În ceea ce privește țara noastră, temperaturile sunt mai degrabă de mai, fiind așteptate în primele zile din săptămâna viitoare și maxime de 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă în București luni sunt așteptate maxime de 8 grade, de marți temperaturile vor urca până la 15 grade, iar miercuri și joi în Capitală prognoza ANM indică maxime de 20 de grade Celsius.

Dacă luni minimele înregistrate în Capitală vor fi de trei grade Celsius, începând de marți acestea intră pe tărâm pozitiv, cu valori de șase, opt și cinci grade așteptate în zilele de miercuri, joi și vineri.

ADVERTISEMENT

Miercuri și joi temperaturile vor fi ridicate în toată țara, cu 14 grade la Arad, 17 la Constanța cu minima de zece grade, 15 grade la Iași, 12 la Cluj-Napoca și 13 la Sibiu.

ADVERTISEMENT