News

Vreme extremă în România. Inundații în Târgu Jiu și grindină la Rânca. Video

20.05.2020 | 20:14
Vreme extrema in Romania Inundatii in Targu Jiu si grindina la Ranca Video
În ultimele zile, vremea capricioasă a pus stăpânire pe România, iar fenomenele extrem și-au făcut imediat apariția. Sursă foto: Pandurul
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, vremea capricioasă a pus stăpânire pe România, iar fenomenele extrem și-au făcut imediat apariția.

Vreme extremă în România

Conform Pandurul, vremea extremă din România s-a abătut peste județul Gorj și a adus ploaie torențială la Târgu Jiu și grindină la Rânca.

ADVERTISEMENT

Ploia torențială de miercuri după-amiază a inundat mai multe străzi din Târgu Jiu, cel mai afectat fiind Bulevardul Constantin Brâncuși.

A udat puțin… iar suntem nepregătiți😐

Posted by Burtea Ionel on Wednesday, 20 May 2020

Intrarea în parcul care se află operele marelui sculptor român a fost imposibilă, iar în anumite zone apa le-a ajuns locuitorilor până la genunchi.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Rânca, acoperită de gheață în câteva minute

Inundații importante au fost semnalate și în cartierul Bicaz, dar și pe străzile din apropierea centrului comercial Shopping City Târgu Jiu.

Ca de obicei la fiecare ploaie mai importantă, și cartierul Debarcader a fost afectat de inundații, deoarece canalizarea nu face față preluării apelor pluviale.

ADVERTISEMENT

În schimb, la Rânca s-a abătut grindina, iar în câteva minute stațiunea montană a fost acoperită de un strat de gheață.

Fenomenul extrem a fost înregistrat în condițiile în care județul Gorj se află sub cod galben de ploi abundente și cod portocaliu de inundații.

ADVERTISEMENT

FENOMEN METEO NEOBIȘNUIT LA RÂNCA. STAȚIUNEA A FOST ACOPERITĂ CU GRINDINĂ

Posted by Universul Olteniei on Wednesday, 20 May 2020

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat miercuri dimineață dublul mesaj de avertizare cu cod galben de marți și i-a adăugat și un cod portocaliu de de vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, care va afecta mare parte din țară.

ADVERTISEMENT