ADVERTISEMENT
News

Vreme extremă în Spania. Furtuna de zăpadă Filomena s-a dezlănțuit asupra Madridului

Autor: Adrian Ilie | 09.01.2021 | 15:13
Vreme extremă în Spania. Furtuna de zăpadă Filomena s-a dezlănțuit asupra Madridului
Madrilenilor li s-a cerut să rămână în case de către primarul orașului/ Foto: Hepta

Regiunea Madridului este devastată de o violentă furtună de zăpadă, Filomena, care a dus la închiderea aeroportului  din capitala Spaniei și blocarea transportului feroviar. Mai multe persoane au rămas blocate în mașini noaptea trecut, iar mai mulți copaci s-au  rupt din cauza vântului, transmite News.ro.

ADVERTISEMENT

Publicația El Pais relatează că din cauza furtunii există riscul ca acoperişurile unor case să se prăbuşească, iar activitatea serviciilor de urgenţă este considerabile îngreunate.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a cerut locuitorilor orașului să rămână în case și să nu iasă pe străzi decât dacă este o situaţie „foarte gravă”.

ADVERTISEMENT

Furtuna Filomela afectează alte nouă  provincii din Spania

Circulația pe 614 străzi este îngreunată din cauza stratului  de zăpadă care, pe alocuri, a ajuns și la 50 de centimetri.

În afară de capitala Madrid, alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori: Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

ADVERTISEMENT

Închiderea aeroportului din Madrid a dus la amânarea cursei Blue Air care trebuia să plece vineri seară de la București la Madrid.

Zborul nu va fi anulat. Acesta a fost reprogramat pentru ora 20:30 dacă aeroportul din Madrid se va deschide. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru Blue Aur va asigura cazarea în Bucureşti pentru pasagerii acestei curse”, a declarat Adela Cătălina Bulic, PR manager Blue Air

ADVERTISEMENT

Pasagerii cursei Blue Air – Bucureşti-Madrid – au petrecut noaptea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce a fost anunţată amânarea zborului, iar, potrivit Digi24, sunt afectaţi circa 170 de pasageri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!