News

Vreme extremă în Spania. MAE, atenționare pentru românii care se află sau vor să meargă în această țară

Spania se luptă cu vremea extremă. MAE a lansat o atenționare pentru românii care vor să meargă sau se află deja acolo
04.08.2021 | 07:57
Vreme extremă în Spania. MAE, atenționare pentru românii care se află sau vor să meargă în această țară
Vreme extremă în Spania. MAE, atenționare pentru românii care se află sau vor să meargă în această țarăSursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat cetățenii care sunt în Spania sau intenționează să meargă în acest stat că vremea ar putea să cauzeze neplăceri.

Agenţia Meteorologică de Stat a emis avertizări de cod galben şi portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Acestea sunt valabile în intervalul 4 – 5 august.

ADVERTISEMENT

Vreme extremă în Spania. MAE, atenționare pentru românii care se află sau vor să meargă în această țară

Comunitatea Catalonia este vizată, miercuri, 4 august, de un cod galben de ploi torenţiale. Se pot acumula precipitaţii de până la 20 mm/h. De asemenea, va fi în vigoare și o avertizare de cod portocaliu de vijelii şi grindină.

Regatul Spaniei este lovit și de caniculă. Comunitatea Valenciană se află sub o avertizare de cod galben de căldură, la data de 4 august. Se pot înregistra temperaturi de până la 38 grade C.

ADVERTISEMENT

Pentru joi, 5 august, a fost emisă o atenționare de cod galben de caniculă pentru Comunitatea Andaluzia. Termometrele pot înregistra și până la 38 grade C.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă oamenilor să se informeze în permanență cu privire la evoluția fenomenelor meteorologice. De asemenea, românii sunt sfătuiți să evite deplasările neesențiale.

În cazul în care au nevoie de ajutor, românii care se află în zonele afectate trebuie să apeleze numărul de urgență 112. „Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei Românei la Madrid +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă,” a adăugat instituția.

ADVERTISEMENT

Spania, lovită și de incendii

În după-amiaza zilei de sâmbătă, un incendiu de vegetație a izbucnit în San Martín de Valdeiglesias (Madrid), lângă lacul de acumulare San Juan. În jur de 50 de hectare de pădure au fost distruse de flăcări.

Autoritățile au explicat că nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii acestuia. În schimb, temperaturile ridicate și vântul puternic a dus la extinderea rapidă a focului.

Incendii au fost și în regiunile Conca de Barberà și Anoia. Mai mult de 1.700 de hectare împădurite au ars.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție au reușit să reducă pagubele și au stins aproximativ 90% din incendiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri