Vreme nefiresc de caldă pentru sfîrşitul lunii august. Regiunile unde s-a declarat COD GALBEN

Sambata se anunta vreme calduroasa peste tot. La amiaza, canicula se instaleaza in vestul, in estul tarii si pe suprafete restranse in celelalte zone, iar maximele termice ajung in intervalul 30- 36...
29.08.2015 | 16:07
Vreme nefiresc de calda pentru sfirsitul lunii august Regiunile unde sa declarat COD GALBEN
ADVERTISEMENT

Sambata se anunta vreme calduroasa peste tot. La amiaza, canicula se instaleaza in vestul, in estul tarii si pe suprafete restranse in celelalte zone, iar maximele termice ajung in intervalul 30- 36 de grade.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben valabila sambata si duminica. Potrivit acesteia, in Crisana, Banat, local in Oltenia, dar si in centrul si in sudul Moldovei temperaturile vor atinge frecvent valori de 35…36 de grade, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic, de 80 de unitati.

ADVERTISEMENT

In Dobrogea si Baragan soarele va straluci aproape nestingherit si va urca mercurul din termometre pana la 34-35 de grade. Pe timpul zilei vantul nu va exagera, insa la noapte va prinde putere in Delta Dunarii si
pe litoral.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera insorita si temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Nu sunt semne de ploaie, iar la amiaza vom avea canicula si disconfort termic accentuat.In jumatatea nordica a Moldovei, temperaturile cresc si vremea devine exagerat de calda pentru sfarsitul lunii august. Maximele ating si aici pragul caniculei; norii nu prea se arata, iar sansele de ploaie sunt egale cu zero.

ADVERTISEMENT

Caldura mare se anunta si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Cerul se pastreaza curat toata ziua, asa ca nu vorbim deloc despre ploi. Maximele urca pana la 33-34 de grade Celsius.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

In vestul tarii urmeaza o zi insorita fi foarte calda. Se vor atinge 35-36 de grade – la umbra. Indicele de confort termic va trece de pragul critic de 80 de unitati. Centrul Romaniei va avea vreme frumoasa, dar nefiresc de calda pentru aceasta perioada. Temperaturile vor depasi 30 de grade, chiar si in depresiuni, iar pe partea vestica se vor inregistra pana la 33-34 de grade. Ploile nu au sanse sa apara nici macar in zonele de munte.

ADVERTISEMENT

In sud-vestul tarii soarele nu va fi incurcat de nori, iar la orele amiezii canicula va cuprinde suprafete destul de mari. Vantul abia va adia si disconfortul termic va fi destul de ridicat.
Si sudul tarii are parte de o zi cu mult soare si temperaturi peste mediile perioadei. Pe zone restranse, maximele pot atinge pragul caniculei.

Vremea in Bucuresti

Va fi foarte cald si in zona Capitalei. Temperatura va ajunge la 34, poate 35 de grade, in conditii de cer senin si vant domol. Noaptea va fi mai calda decat ultima, iar in zori termometrele vor indica in jur de 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Vremea la munte

Cei care isi petrec weekend-ul in regiunile montane au parte de vreme foarte placuta, cu soare si
temperaturi ridicate. Sansele de ploaie sunt egale cu zero si nici vantul nu exagereaza si va sufla cel mult moderat.

Vremea la mare

Vreme foarte frumoasa asteptam si la malul marii. Norii lipsesc de pe cer; briza va fi activa, dar va fi nefiresc de cald pentru aceasta data. Pe plaja se vor inregistra pana la 32…33 de grade, iar apa marii va avea in jur de 24 de grade.

Prognoza meteo pentru trei zile

Noaptea care urmeaza ne-aduce vreme placuta in toata tara. In nord-est apar cativa nori inofensivi; in rest cerul se pastreaza curat, asa ca nu vorbim deloc despre ploi. Vantul se inteteste in Delta Dunarii si pe Litoral, iar temperaturile minime, comparabile cu cele din noaptea trecuta ajung in intervalul 9-24 de grade. Cel mai racoare va fi in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate valori se vor inregistra in Dealurile de Vest si in Dobrogea.

Duminica ramanem cu vremea calduroasa, iar la amiaza canicula revine in Crisana, Banat, in Oltenia si pe suprafete restranse in celelalte regiuni. Vremea va fi frumoasa, cu nori putini in nordul, centrul si estul tarii si cer mai mult senin in rest. Vantul va prezenta unele intensificari in Dobrogea, in sudul Banatului si pe crestele montane, iar maximele termice se vor situa intre 27 de grade la malul marii si 36 de grade in tinuturile vestice. In zonele de campie si podis din vestul si sudul tarii, indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic, de 80 de unitati, ceea ce inseamna ca la amiaza atmosfera va fi sufocanta.

Luni, cerul va fi mai mult senin si va fi tot foarte cald iar marti va fi canicula pe arii extinse in conditii de cer senin.

Sursă: www.stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT