News

Vreme rea în București. Prognoza specială pentru Capitală anunță furtuni la început de săptămână

02.06.2019 | 20:26
Vreme rea in Bucuresti Prognoza speciala pentru Capitala anunta furtuni la inceput de saptamana
ADVERTISEMENT

Vremea rea pune stăpânire peste Capitală. În noaptea de duminică spre luni, ANM avertizează că se pot produce furtuni în București. Conform meteorologilor, de azi de la ora 21.00, până luni la ora 9.00, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Prognoza specială pentru Capitală mai anunță că vremea rea ar putea continua și zilele următoare.

Cum va fi vremea în București la începutul săptămânii

Mai exact, luni, pe tot parcursul zilei, se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Maximele nu vor depăși 25 de grade, iar minimele vor ajunge până în jurul valorii de 15 grade Celsius. Instabilitatea continuă și marți, când sunt așteptate noi averse și posibile vijelii. Maxima va atinge 23 de grade, iar minimul valorii termice se va situa în jur de 14 grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în vigoare de la ora 21:00, până luni la ora 12.00 este în vigoare un cod galben de furtuni. “În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.“, transmite ANM.

Vremea rea din Capitală ar putea pune probleme în trafic foto:stirileprotv.ro

Cod Portocaliu de furtuni în țară

Tot în acest interval, va fi în vigaore și un cod portocaliu de vijelii, pentru mai multe județe. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, mai spun specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor meteorologice, luna iunie este caracterizată în general de o alternanță între zile însorite și zile ploioase, cu medii ale temperaturilor ce pot ajunge la 30 de grade în zilele călduroase. În perioadele cu ploi, cantitățile de precipitații pot depși mediile lunare într-un interval de doar câteva ore, conform caracterizării climatice a lunii iunie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și preluată de Agerpres.

Tags: