News
notix pixel id

Vreme rea în toată țara la început de săptămână. ANM a emis cod galben de vijelii

08.07.2019 | 08:37
ANM a emis cod galben de vijelii. Sursa foto: hepta.ro

Meteorologii au prelungit până luni seara avertizarea cod galben de ploi, vijelii și grindină. Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil până la ora 22:00, în toată țara.

ANM a emis cod galben de vijelii

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8 iulie, ora 06.00 – 08 iulie, ora 22.00, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Un panou a căzut peste o maşină în care se aflau patru persoane, între care doi copii, peste alta a căzut un foişor din curte, iar un geam trântit de vânt s-a spart şi a rănit un om din Drobeta Turnu Severin, acestea fiind doar o parte a dezastrelor codului roşu, din Mehedinţi.

ANM a emis cod galben de vijelii
ANM a emis cod galben de vijelii

Vijelia a măturat și Bucureștiul

Reprezentanţii ISU Mehedinţi au anunţat că, în timpul nopţii de duminică spre luni mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt şi mai mulţi copaci au căzut peste autoturisme.

„Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanţă. În localitatea Şimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulţi şi doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi, care au suferit traumatisme, aceştia au fost transportaţi la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Probleme din cauza vijeliilor au fost şi în oraşul Caracal şi în comuna Morunglav, din cauza copacilor şi stâlpilor care au căzut peste maşini şi au blocat străzi.

În judeţul Dolj, pompierii au degajat 19 copaci căzuţi pe carosabil şi maşini în mai multe zone din Craiova, între care şi la Spitalul nr. 1 Craiova şi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
Acoperişul unui bloc căzut a afectat o conductă de alimentare cu gaze naturale.

Probleme au fost şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, din cauza copacilor celor peste 20 de căzuţi pe carosabil. În Mehedinţi, Olt şi Dolj, în timpul nopţii de duminică spre luni, meteorologii au emis cod roşu de ploi, vijelii şi grindină.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au avut mai multe intervenţii, luni dimineaţă, după vijelia din Capitală. Mai mulţi copaci au căzut în zona Regiei, Crângaşi şi Mihai Bravu, iar, în Berceni, o barieră de parcare a fost smulsă din cauza vântului puternic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri