Vreme rece, vînt puternic şi ploi. Prognoza meteo pentru trei zile

Vremea rămâne mohorâtă. În plus, se răceşte în toata tara -va deveni chiar mai rece decat ar fi normal la această dată. Ne asteapta asadar o zi innorata, cu ploi pe spaţii extinse în...
21.09.2016 | 00:03
Vreme rece vint puternic si ploi Prognoza meteo pentru trei zile

Vremea rămâne mohorâtă. În plus, se răceşte în toata tara -va deveni chiar mai rece decat ar fi normal la această dată. Ne asteapta asadar o zi innorata, cu ploi pe spaţii extinse în majoritatea regiunilor. Local, cantităţile de precipitatii vor mai depăşi 20…30 l/mp şi numai izolat, cu precădere în nordul Olteniei, 50 l/mp. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, vor apărea şi precipitaţii mixte -lapovita şi ninsoare. Şi, ca să ne zgribulim de-a binelea, vântul va sufla intens, în special în sud-estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime mâine la amiază, pornesc de la 10…11 grade în depresiunile intramontane şi nu mai depăşesc 20 de grade (pe litoral). În vestul ţării în mod special, presiunea atmosferica va creşte.

BUCURESTI

În Bucuresti, am inceput ziua cu 14 grade Celsius. Cu vreo doua mai putine decât ieri, cu deosebirea ca până la amiază cu chiu cu vai mai strângem un grad -maxima va fi deci de doar 15 grade -mai rece decât normalul momentului. O nouă zi mohorâtă avem de infruntat aşadar, cu ploi temporare şi vânt moderat. Presiunea atmosferică, deşi în creştere, rămâne încă mai scăzută decât ar trebui ca să ne fie bine.

MUNTE

Vremea va fi în general închisă şi va deveni rece pentru această dată din an. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, în timp ce, pe parcursul nopţii, aria nebulozităţii şi a ploilor se va restrânge treptat către masivele sud-vestice. Local cantităţile de apă vor mai depăşi 20…30 l/mp. În zona înaltă, la peste 1800 m altitudine,îşi vor face apariţia şi precipitaţii mixte. Vântul va prezenta
intensificări locale.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, vremea se ameliorează în directia ploilor, dar se menţine mai rece decât normalul momentului. În estul, sudul şi centrul ţării va mai fi înnorărat temporar si va ploua pe arii restrânse, in special în zona montană şi submontană, unde se mai pot acumula izolat peste 15 l/mp. În vest şi în nord-vest cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. În zona montană înaltă, tot precipitatii mixte, din pricina temperaturilor scazute -dar vorbim de altitudini peste 1800 de m, unde si vantul va pune umarul, pentru ca va sufla mai intens sus pe creste. Maximele maine la amiaza vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, o idee mai ridicate doar în vestul si sudul Olteniei (20 Drobeta).

În BUCUREŞTI, vremea se menţine rece si maine -mai rece decat ar fi normal la data la care ne aflam (9-10 grade in zori, şi nu mai mult de 14-15 grade la amiaza) in conditii de cer innorat temporar si ploaie slaba, trecatoare. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.

JOI, temperaturile se vor menţine mai coborâte decât cele climatologic specifice ultimei decade a lui septembrie. Maximele vor fi cuprinse intre 13-14 grade in nordul Moldovei si in depresiuni, şi 20 de grade la Drobeta Turnu Severin. Va mai fi innorat temporar în nord, nord-est şi centru, unde peste zi inca va ploua local, îndeosebi la munte. În restul ţării, cervariabil, si ploi izolate. În zona montană înaltă, vor mai fi precipitaţii mixte, vânt mai intens cand si cand, si condiţii de ceaţă.

În BUCUREŞTI, joi, tot o zi rece, mai ales dimineaţa 9-10 grade. Pana la amiaza insa, in conditii de cer variabil, cu innorari trecatoare si conditii de poaie reduse, mercurul se avanta in termometre pana la 18 grade Celsius -n-o fi ea o maxima de vara, dar tot e mai bine decat 14.

Sursă: www.realitatea.net