News

Vremea a făcut ravagii în București și alte 8 județe în ultimele 24 de ore. Copaci doborâți, mașini avariate și spații inundate

21.05.2020 | 11:51
Vremea a facut ravagii in Bucuresti si alte 8 judete in ultimele 24 de ore Copaci doborati masini avariate si spatii inundate
Vremea a făcut ravagii în București și alte 8 județe în ultimele 24 de ore. Copaci doborâți, mașini avariate și spații inundate. Foto (arhivă): zf.ro
ADVERTISEMENT

Vremea extremă din România ultimelor 24 de ore a făcut ravagii în București și în alte 8 județe din țară. A plouat torențial, a bătut vântul cu putere și s-au semnalat căderi de grindină, iar în urma lor s-au semnalat o multitudine de pagube materiale.

Vremea a făcut ravagii în București și alte 8 județe în ultimele 24 de ore. Copaci doborâți, mașini avariate și spații inundate

În cursul ultimelor două zile, Administrația Națională de Meteorologie a transmis mai multe avertismente de vreme severă imediată în majoritatea regiunilor. Au fost în vigoare mai multe coduri galbene, portocalii și informări de instabilitate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, meteorologii au avut dreptate, iar mai multe zone din țară au avut de suferit de pe urma manifestărilor extreme ale vremii la final de lună mai.

Cele mai lovite județe din țară în ultimele ore au fost Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman, Vâlcea, precum și Municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) transmis Agerpres, aceste zone au fost afectate de vânt şi de aversele torenţiale în ultimele 24 de ore.

Copaci doborâți, mașini avariate și spații inundate

În zonele menționate mai sus, pompierii au intervenit pentru pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a acţionat pentru evacuarea apei din cinci subsoluri şi 14 curţi. Intervenţia salvatorilor a fost necesară şi pentru degajarea a opt elemente de construcţie şi a 22 de copaci, care au avariat 15 autoturisme parcate.

Vremea periculoasă încă nu a părăsit țara noastră. Până joi seara, la ora 23,00, rămâne valabilă informarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează instabilitate atmosferică accentuată în sudul, centrul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp.

ADVERTISEMENT
Tags: