News

Vremea a făcut ravagii în județul Gorj. A fost nevoie de intervenția ISU. Video

05.01.2021 | 11:49
Vremea a facut ravagii in judetul Gorj A fost nevoie de interventia ISU Video
ADVERTISEMENT

Vremea a afectat din plin locuitorii din 18 localităţi din judeţul Gorj. Inundaţiile au făcut ravagii noaptea trecută, iar angajații de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au intervenit în mai multe situaţii de urgenţă.

Cea mai complicată acțiune a avut loc în comuna Padeş, unde apa care s-a revărsat din râul Motru a intrat în opt gospodării din satele Padeş, Apa Neagră, Orzeşti şi Văieni.

ADVERTISEMENT

Probleme mari au fost semnalate și în localităţile Băleşti, Turceni, Tismana, Schela, Glogova, Slivileşti şi Novaci. Aici au fost inundate curţile şi beciurile caselor unor localnici, conform Adevărul.

Au fost inundații în județul Gorj. Vremea a făcut prăpăd

O situație neașteptată s-a petrecut în zona municipiului Târgu Jiu. Salvatorii de la ISU Gorj au intervenit pentru salvarea a aproximativ 150 ovine surprinse de o viitură pe râul Şuşiţa.

ADVERTISEMENT

Autorităţile publice locale au acționat rapid în mai multe situații ivite din cauza inundațiilor din ultimele ore.

„Având în vedere că suntem sub incidenţa unei avertizări COD ROŞU emisă de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, valabilă până astăzi la ora 12.00, care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Motru, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert, la ora 03:25, un mesaj de avertizare a populaţiei din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeş, Samarineşti şi Văgiuleşti cu următorul text: “Atenţie !! COD ROSU pe raul Motru.

ADVERTISEMENT

Creşteri de debite cu posibilitatea depăşirii cotelor de pericol preconizate pe cursurile de apa din zona.

Nu traversaţi râurile prin apa si nu va apropiati de malurile acestora.

Recomandam curăţarea rigolelor din apropierea locuintei in vederea facilitării scurgerii normale a apei si efectuarea demersurilor pentru punerea in siguranta a bunurilor“, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj.

ADVERTISEMENT
Tags: