Cele mai citite

Vremea. Ce ne aşteaptă de Bobotează şi Sfântul Ion! Când vin ninsorile

ANM a publicat datele meteo pentru următoarele zece zile. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime pentru fiecare regiune a ţării.
01.01.2018 | 20:53
Vremea. Ce ne aşteaptă de Bobotează şi Sfântul Ion! Când vin ninsorile
Temperaturile medii diurne se vor încadra de la 11 grade în prima zi până la 6…8 grade în intervalul 2 – 6 ianuarie. În zilele de 7 şi 8 ianuarie, vremea se va încălzi, astfel încât mediile se vor apropia de 10 grade. 
 
Către finalul celor două săptămâni, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, madia maximelor va fi de 5…6 grade, caracterizând în continuare o vreme mai caldă. În timpul nopţii, temperaturile medii nu vor avea variaţii importante, încadrându-se între -1 şi 1 grad. Sunt şanse mici să fie precipitaţii în primele zile ale anului. 

Vremea pe regiuni

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA: În primele trei zile ale prognozei regimul termic diurn va marca o scădere, de la o valoare medie de 9 grade în prima zi, până la 3…4 grade în intervalul 3 – 5 ianuarie. Apoi temperaturile maxime vor fi în creştere, din nou spre 9 grade în 7 ianuarie. 

PROGNOZA METEO MOLDOVA: În prima zi a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi medii maxime la nivel de regiune de 9…11 grade, apoi până în 5 ianuarie vremea se va răci, însă valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale.

PROGNOZA METEO OLTENIA: Valorile termice diurne vor scădea de la o valoare medie de 11 grade în prima zi spre 6…7 grade între 2 şi 6 ianuarie, apoi pe 7 şi 8 ianuarie vremea va deveni din nou caldă, cu o medie de 9 grade a temperaturilor maxime.

PROGNOZA METEO LA MUNTE: În primele 5 zile ale intervalului vremea se va răci, astfel că temperaturile medii vor ajunge să fie negative şi în timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului (-10 grade). Vor urma 3 zile în care vremea se va încălzi accentuat.

PROGNOZA METEO BANAT: Vremea, deosebit de caldă în prima zi a intervalului, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, se va răci treptat în zilele următoare, astfel încât, pe 3 şi 4 ianuarie, media termică diurnă va fi de 5…6 grade. Ulterior, un nou proces de încălzire va determina, pe 7 – 8 ianuarie, temperaturi maxime de 12…13 grade

PROGNOZA METEO CRIŞANA: Intervalul de prognoză va debuta cu un proces de răcire a vremii, care va determina o scădere a mediei temperaturilor maxime la scara întregii regiuni, de la aproximativ 11 grade în prima zi, spre 4…5 grade între 3 şi 5 ianuarie, când regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii. Apoi temperatura medie diurnă va creşte din nou, spre 11…13 grade în intervalul 6 – 9 ianuarie.
 
PROGNOZA METEO DOBROGEA: Vremea va fi caldă la începutul intervalului, când se vor înregistra temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de 10 grade. Apoi regimul termic diurn va marca o scădere şi va fi caracterizat prin valori de 7…8 grade în intervalul 3 – 6 ianuarie. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, iar în jurul datei de 7 – 8 ianuarie se vor atinge temperaturi maxime de 9…10 grade. 

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ: În primele zile ale intervalului de prognoză se va desfăşura un proces de răcire treptată a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea, în medie regională, de la 8…9 grade la început, spre 3 grade pe 4 – 5 ianuarie. Apoi regimul termic va marca o creştere, iar maximele vor atinge 9…10 grade pe 7 – 8 ianuarie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri