ADVERTISEMENT
News

Vremea face ravagii în Europa. Un sat din Franța a fost distrus de grindină. Foto

Un sat din Franța a fost lovit de bucăți uriașe de grindină. Locuitorii sunt în stare de șoc.
Autor: Robert Cristea | 20.06.2021 | 11:46
Vremea face ravagii în Europa. Un sat din Franța a fost distrus de grindină. Foto
Vremea face ravagii în Europa. Un sat din Franța a fost distrus de grindină. Foto: colaj Fanatik. Sursa: Facebook

Fenomenele meteo extreme continuă să afecteze mai multe zone din Europa. Într-o regiune din Franța a plouat cu bucăți uriașe de grindină.

ADVERTISEMENT

România nu este singura țară afectată de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice. Un sat din Franța a fost devastat de bucăți de gheață de 10 cm, transmite Meteo Franc-comtoise.

Prăpădul s-a petrecut în Cantonul Vercel-Villedieu-le-Camp. Acesta se află în apropiere de granița cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Imagini incredibile. Un sat din Franța a fost distrus de grindină

Foto: Facebook

Locuitorii au fost uluiți de fenomenul meteo extrem. Circa 80 % dintre locuitori au suferit avarii la case sau la autovehicule, anunță Meteo Franc-comtoise.

ADVERTISEMENT

Satul afectat se află în Cantonul Vercel-Villedieu-le-Camp. Acesta este canton din arondismentul Pontarlier, departamentul Doubs, regiunea Franche-Comte, Franța.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

În Franța mai multe regiuni au fost acoperite de ape în urma ploilor torenţiale. În urma ploilor abundente din ultimele zile, râul care străbate localitatea Latresne și-a ieșit din matcă și a provocat multe pagube în departamentul Gironde, din sud-vestul Franţei.

 ”Malurile râului s-au distrus complet şi un întreg cartier al localităţii a fost inundat. Apoi, nici bine nu au început să se retragă apele, că a urmat un alt val adus de râul La Pimpine care a inundat complet centrul localităţii”, a precizat Ronan Fleho, primarul din Latresne, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Numeroase maşini au fost blocate în mijlocul viiturii, iar localnicii şi-au improvizat propriile mijloace de transport. În următoarele ore, 28 de departamente din vestul ţării au fost puse sub alertă portocalie de furtuni şi vânt puternic.

Reamintim că mai multe județe din România au fost puse sub o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea. ANM a transmis chiar un cod roșu pentru patru județe din Moldova.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu va expira duminică ora 23.00. Va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău.

Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei, transmite ANM.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!