News

Vremea face ravagii în țară. Trafic blocat pe DN 1, străzi inundate în Sinaia. Video

Este cod galben de instabilitate atmosferică, iar vremea a început să facă ravagii. Circulația rutieră este oprită pe DN 1 Ploiești – Brașov.
07.05.2024 | 15:44
Vremea face ravagii in tara Trafic blocat pe DN 1 strazi inundate in Sinaia Video
Vremea face ravagii în țară. colaj Fanatik/ Foto Facebook Vlad Oprea
ADVERTISEMENT

Jumătate de țară se află sub cod galben de instabilitate atmosferică, iar vremea rea a început să facă ravagii. În urma ploilor torențiale, mai multe străzi din Sinaia au fost inundate în zona gării din oraș.

Vremea face ravagii, trafic blocat pe DN 1

Într-un filmuleț publicat în mediul online se poate observa carosabilul acoperit cu apă. În acest context, traficul rutier este blocat, marți după-amiaza, pe DN 1 Ploieşti – Braşov, la kilometrul 123+300 metri.

ADVERTISEMENT

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este oprit pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kilometrul 123+300 metri, pe centura Stațiunii Sinaia, județul Prahova, din cauza aluviunilor scurse pe carosabil, în urma ploii torențiale.

Se acționează pentru degajarea suprafeței de rulare”, a transmis Centrul Infotrafic. Cea mai afectată este zona din fața gării Sinaia. În locul respectiv intervin pompierii pentru evacuarea apei. Se estimează că circulația rutieră va fi reluată după ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Probleme sunt și pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Furnica din Sinaia, conform News.ro. Aici se află reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. De altfel, și luni, în a doua zi de Paște, au fost înregistrate inundații în mai multe zone din Sinaia.

Este cod galben de vreme rea în jumătate de țară

Furtunile și ploile torențiale au cauzat probleme, luni, și în Suceava și Buzău. Amintim că marți dimineața, Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme rea, valabil pentru jumătate din țară.

ADVERTISEMENT

Atenționarea meteo iese din vigoare în această seară, la ora 23:00. Vizate sunt Muntenia, Moldova, estul Transilvaniei și local Maramureș. Se vor înregistra ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei și local în Maramureș.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, pe arii restrânse, și în restul țării”, au transmis meteorologii.

 

 

ADVERTISEMENT