News

Vremea în prima și a doua zi de Paște. ANM anunță temperaturi de 28 de grade. Zonele unde va fi cel mai cald

15.04.2020 | 18:11
Vremea in prima si a doua zi de Paste ANM anunta temperaturi de 28 de grade Zonele unde va fi cel mai cald
ADVERTISEMENT

Florinela Georgescu, directorul executiv ANM, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre vremea în prima și a doua zi de Paște și spune că în unele zone vor fi înregistrate temperaturi de până la 28 de grade.

Cum va fi vremea în prima și a doua zi de Paște

Suntem la doar câteva zile distanță de cea mai mare sărbătoare ortodoxă, astfel că am vrut să aflăm cum va fi vremea în prima și a doua zi de Paște. Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre temperaturile din următoarele zile.

ADVERTISEMENT

“Suntem la jumătatea primăverii și variațiile regimului termic sunt foarte normale pentru această perioadă. De altfel, după acest episod de răcire urmează o perioadă cu încălzire.

Temperaturile sunt așteptate să crească spectaculos până duminică, astfel încât să avem peste tot în țară temperaturi de peste 20 de grade și în sudul țării chiar în jurul valorii de 28 de grade, conform materialelor de astăzi”, a spus directorul ANM.

ADVERTISEMENT

În ciuda temperaturilor asemănătoare celor de la începutul verii, șefa ANM spune că nu este exclus să avem parte și de precipitații, mai ales în zonele cu temperaturi ridicate. În a doua zi de Paște vremea se schimbă din nou, spune Florinela Georgescu.

Vremea se schimbă în a doua zi de Paște

“Nu este exclus să fie și precipitații, este de așteptat să fie o zi cu vreme schimbătoare, mai ales pentru regiunile sudice, foarte calde.

ADVERTISEMENT

De luni, ar urma iar un episod cu o scădere a temperaturilor, să coboare maximele sub 20 de grade, ușor sub normal în unele zone. O nouă încălzire ar putea să apară de la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat directorul executiv al ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

Florinela Georgescu mărturisește, de altfel, că suntem într-o perioadă în care vom vedea foarte des schimbări de temperatură, ce vor duce și la schimbări ale vremii.

ADVERTISEMENT

“Suntem într-o perioadă în care, odată la 3-4 zile, avem o schimbare din punct de vedere al regimului de temperatură. Vedem că schimbarea această se asociază și cu o schimbare în aspectul vremii.

Din nefericire, episoadele cu precipitații pe care le-am avut și cele pe care le așteptăm par a nu regla deficitul de uezeazlă din sol pentru jumătatea estică a țării. Acolo rămâne în continuare secetă pentru că precipitațiile nu par atât de importante calitativ încât să regleze deficitul”, mai spune specialistul ANM, pentru FANATIK.

Mai mult decât atât, prognoza pentru următoarele săptămâni arată probabilitatea unor ploi ceva mai consistente tot în regiunile vestice, nordice, centrale, acolo unde stăm mai bine din punct de vedere al precipitațiilor, transmite directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT