Simona Halep

Vremea răzbunării! Trei motive pentru care Simona Halep o poate învinge pe legendara Serena Williams!

Vremea razbunarii Trei motive pentru care Simona Halep o poate invinge pe legendara Serena Williams

De ce o poate bate Simona Halep pe legendara Serena Williams. La prima vedere, nu ar fi prea multe argumente. Mai ales dacă ținem cont că Serena și-a spulberat adversarele din primele trei partide din Australian Open. Simona a venit la Melbourne fără prea mari așteptări, a avut un start dificil de turneu, dar iat-o intrată în săptămâna a doua a primului Grand Slam din 2019. Vezi meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

Partida dintre Simona Halep și Serena Williams va fi programată duminică noapte sau luni dimineață, varianta din urmă fiind cea mai probabilă. Americanca vine cu un avantaj uriaș la nivelul meciurilor directe, 8-1! Chiar și așa, există suficiente motive pentru optimiști să o considere favorită pe Simona Halep. FANATIK.RO insistă pentru optimism, așa că prezintă cele mai importante argumente ale liderului mondial pentru calificarea în optimile de finală.

Trei motive pentru care Simona Halep o poate învinge pe legendara Serena Williams! Deplasarea în teren, atuul româncei

Suprafața pe care se joacă la Australian Open 2019 este una dintre cele mai rapide din circuit, iar Simona Halep trebuie să profite de deplasarea ei în teren, cea mai bună din circuit. Simona lovește perfect din alergare, aspect la care îi este clar superioară Serenei. Datorită agilității sale, Simona Halep poate răspunde mai ușor decât alte jucătoare la loviturile în forță ale americancei. Serena se mișcă și ea destul de bine, mult mai bine decât ar da impresia la prima vedere. Chiar și așa, este pusă în dificultate atunci când este plimbată mult pe teren.

Returul la serviciul Serenei, una dintre cheile partidei

Discutăm despre cea mai bună jucătoare de serviciu din toate timpurile, Serena Williams, și poate cea mai bună jucătoare de retur din circuit. Astfel, game-urile pe serviciul americancei se anunță un adevărat spectacol. Simona este o jucătoare de contră și se poate folosi de forța din serviciul campioanei din SUA. Și serviciul româncei este în real progres. Simona trebuie să servească suficient de bine cât să o facă pe Serena să se ferească să lovească decisiv. Liderul mondial are prima șansă la punctele care se prelungesc peste 4-5 lovituri. Serviciul doi va fi pus la încercare de Serena.

Duelul la nivel mental. Aspectul la care Simona Halep poate să domine

Ca orice mare campioană, Serena Williams știe, în general, să gestioneze momentele grele. Doar că, de la revenirea în circuit, americanca a părut că reușește cu greu să își stăpânească nervii atunci când se simte dominată. Tot ceea ce s-a întâmplat la finala US Open 2018 este un argument în acest sens. De altfel, în condițiile în care jocul ei este la cel mai bun nivel, căderea la nivel mental, de stăpânire de sine, ar putea fi explicația pentru cele două finale de Grand Slam pierdute de americancă în 2018, după revenire.

De partea cealaltă, Simona depinde foarte mult de aspectul mental în jocul ei. De multe ori a pierdut tocmai pentru că a refuzat să mai lupte. În schimb, de această dată, putem spune că ea mai este încă la Melbourne tocmai pentru că și-a regăsit spiritul de luptă. Care a salvat-o în meciurile contra Kaiei Kanepi și contra Sofiei Kenin, în primele două runde.