News

Vremea rea a făcut pagube în mai multe zone din țară. O pensiune a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet. Video

Mai multe zone din țară au fost afectate de vremea rea. O pensiune a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet
01.07.2021 | 12:22
Vremea rea a facut pagube in mai multe zone din tara O pensiune a luat foc dupa ce a fost lovita de un trasnet Video
Vremea rea a făcut pagube în mai multe zone din țară. O pensiune a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe situații. Furtunile din 30 iunie și din noaptea de miercuri spre joi au produs pagube în mai multe județe. În acest moment, mai mult de jumătate de țară se află sub o atenționare de cod potocaliu furtuni violente, grindină și ploi abundente.

În Neamț a fost cod roșu de furtună pentru mai multe ore. În Bihor, mai multe beciuri au fost inundate, copacii au căzut peste locuințe sau mașini, iar acoperișul unei pensiuni a luat foc după ce a fost lovit de un trăsnet.

ADVERTISEMENT

Vremea rea a făcut pagube în mai multe zone din țară. O pensiune a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari bihoreni au avut multe intervenții în noaptea trecută. În jurul orei 03:25, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei pensiuni lovite de un trăsnet, dar nici copacii căzuți și inundațiile nu au lipsit.

„Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizate cu operativitate echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii Sălard cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii şi două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, din care unul de stingere şi unul de prim ajutor calificat, care, sosite la adresa indicată, au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiş al unei clădiri cu etaj,” au transmis pompierii.

ADVERTISEMENT

„Pompierii militari au acţionat cu autospeciala de lucru la înălţime şi cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, realizând concomitent dispozitive de stingere a focarelor, de căutare-salvare a eventualelor victime şi de protecţie a altui corp de clădire din cadrul pensiunii, aflat în imediata proximitate,” au adăugat. Incendiul a fost lichidat o oră mai târziu și niciun om nu a fost rănit.

Au urmat patru ore în care salvatorii s-au străduit să scoată apa din nouă beciuri din localitatea Ghighişeni, comuna Rieni. Ulterior, s-a solicitat ajutor pentru degajarea a doi copaci căzuți.

ADVERTISEMENT

„Tot în cursul acestei dimineţi, pompierii Detaşamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Nicolae Jiga din municipiu, unde, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime şi a accesoriilor din dotare, au degajat un arbore căzut pe acoperişul unei locuinţe, iar echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au înlăturat un copac doborât de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Nicolae Bolcaş din localitate,” au precizat reprezentanții ISU.

Vremea rea a făcut pagube și în Neamț

În Neamț, ploile torențiale au produs viituri care au rupt un pod din localitatea Crăcăoani. Purtătorul de cuvânt al ISU a transmis că mașinile de mare tonaj nu mai pot ajunge în zonă.

ADVERTISEMENT

„Autospecialele ISU Neamţ nu pot ajunge în zonă pentru că podeţul nu suportă un tonaj mare. Populaţia poate trece pietonal sau cu autoturisme,” a explicat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, potrivit Agerpres.

Furtunile din noaptea trecută au afectat și alimentarea cu energie electrică. În localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia şi Pângăraţi sunt 6.763 de consumatori nealimentaţi cu energie electrică.

În plus, în localitățile Sagna, Bălţăteşti, Bozieni şi Bodeşti, mai multe persoane au fost evacuate din locuințe, din cauza inundațiilor. Pe parcursul după-amiezii zilei de 30 iunie și a nopții de miercuri spre joi, au fost emise mai multe atenționări de cod roșu de vreme rea la nivelul județului.

ADVERTISEMENT