News

Vremea rea a făcut prăpăd în țară, înainte de Paște! Vântul a smuls acoperișurile caselor! ANM a anunțat cod portocaliu de vijelii

27.04.2019 | 18:31
Vremea rea a facut prapad in tara inainte de Paste Vantul a smuls acoperisurile caselor ANM a anuntat cod portocaliu de vijelii

Vremea rea a făcut prăpăd în țară! Din păcate, vântul a reușit să smulgă acoperișurile unor case și a rupt câțiva copaci. Acoperișul unui bloc a căzut peste două autoturisme, iar rafelele de vânt au fost extrem de puternice, conform Realitatea din Timiș. Copacii au rupt și ei mai multe abruri de curent electric, iar un semafor a fost avariat grav, conform ISU Timiș.

Vreme rea înainte de Paște!

Din păcate, vijeliile și vântul extrem de puternic au reușit să smulgă acoperișuri de case, să rupă copaci și să avarieze un semafor și abruri de curent electric. ISU Timiș a anunțat cod portocaliu de fenomene meteo periculoase între orele 15:40 și 16:30. Avertizările nu au lipsit, ISU Timiș a recomandat cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scrugere pentru facilitarea evacuării apelor pluviale.

Cod portocaliu de vreme severă imediată în județele Caraș-Severin și Timiș – averse ce vor cumula 30-45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni în județul Caraş-Severin: Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Sacu, Copăcele; Județul Timiş: Criciova“, se arată pe site-ul ANM.

ANM anunță vijelii și ploi
ANM anunță vijelii și ploi

Comunicat ANM

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale”, se arată în informarea emisă de Agenţia Naţională de Meteorologie.