News

Vremea rea a făcut prăpăd în țară! Zeci de locuințe și gospodării au fost inundate

07.05.2019 | 11:26
Vremea rea a facut prapad in tara Zeci de locuinte si gospodarii au fost inundate

Ploaia de luni seara a făcut ravagii în țară! Zeci de persoane sunt evacuate chiar în acest moment din casele lor, din cauza inundațiilor, iar în multe zone din țară a căzut grindină cât oul de porumbel, iar zeci de recolte sunt acum puse la pământ. În plus de asta, localități întregi au rămas fără electricitate din cauza ploilor și a vijeliilor care au măturat aproape toată țara!

Pompierii evacuează oamenii din casele inundate

Mai multe persoane din localitățile vasluiene Băcești și Todirești au fost evacuate în cursul dimineții de marți din locuințe, după ce casele lor au fost inundate de râul din apropiere, ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în cursul nopții de luni.

În localitatea Băcești, nu mai puțin 26 de gospodării și 15 locuințe au fost inundate, impunându-se evacuarea unei familii de cinci persoane, printre care și trei copii. „Viitura a ajuns azi-noapte, după ora 2.00, atunci când râul Bârlad și un afluent, Gârboveta, au ieșit din matcă, inundând o întreagă zonă, inclusiv un drum județean. Am evacuat acea familie, care s-a cazat la rude, și dacă situația o impune și în cazul altora, vom interveni astfel încât să nu avem persoane sinistrate”, a declarat, marți, pentru Libertatea primarul comunei Băcești, Horațiu Cărăușu.

viitura
Viitura a patruns in casele oamenilor, a rupt stalpi de electricitate si a distrus drumurile

Râul Bârlad și-a ieșit din matcă și a ucis zeci de animale, dar a inundat și multe locuințe

Râul Bîrlad a ieșit din matcă și a distrus și drumul comunal din Băcești. La Todirești, au fost inundate 12 gospodării și două case. De altfel, din una dintre locuințe, s-a impus evacuarea unui bătrân, scos pe brațe de către pompieri. „Bărbatul salvat a fost dus la un vecin, iar după retragerea apei din zonă se va face o evaluare pentru a se vedea dacă va mai putea reveni în locuința sa”, a precizat prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Mai multe localități din judeţul Bacău nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar o altă localitate este afectată parţial de avarie. De asemenea, începând de luni, de la ora 23,00, drumul naţional 2F Bacău – Vaslui a fost închis pe sectorul dintre Secuieni şi Străminoasa.

Localităţile Helegiu, Deleni, Drăgugeşti şi Bălăneasa şi, parţial, localitatea Livezi nu au curent electric. ISU Bacău a transmis că se lucrează la rezolvarea problemei, informează Agerpres. „Sunt afectaţi 2.423 consumatori, iar DelGaz Grid acţionează cu 2 echipe pentru depistarea şi remedierea defecţiunii”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Drumul naţional 2F Bacău – Vaslui a fost închis, de luni seară, pe sectorul dintre Secuieni şi Străminoasa, din cauza precipitaţiilor abundente care au condus la umplerea secţiunii podului din localitate, existând risc de deversare. Conducătorii auto au la dispoziţie, ca rută alternativă, traseul Bacău – Adjud – Podu Turcului – Bârlad – Vaslui.

Drumul naţional DN 11A între localităţile Oneşti şi Rădeana a fost închis până la ora 02,20, din cauza cantităţilor mari de precipitaţii. Veștile proaste nu se opresc! Meteorologii avertizează că un val de aer polar a lovit România, iar temperaturile vor scdea brusc, chiar i cu 10 grade Celsius!

Tags: