News

Vremea rea a făcut ravagii! Ploaia din București a inundat o stație de metrou și a creat haos în tot orașul. În Capitală, ca la Venezia. Video

24.05.2019 | 17:36
Vremea rea a facut ravagii Ploaia din Bucuresti a inundat o statie de metrou si a creat haos in tot orasul In Capitala ca la Venezia Video

Vremea rea a făcut pur și simplu ravagii în Capitală. Bucureștiul s-a transformat într-o mică Venezie și traficul a devenit un adevărat haos. Staţia de metrou Aviatorilor a fost inundată după ploaia puternică ce s-a abătut peste București! De altfel, Capitala se află astăzi sub cod portocaliu de ploi. Nu a ieșit prea bine pentru cei care aveau nevoie să ia metroul în jurul orei 16.30. Astfel, ploile abundente au inundat, pur și simplu, staţia de metrou Aviatorilor.

Staţia de metrou Aviatorilor, inundată după ploaia puternică!

„Azi, la metrou Aviatorilor, aveţi ocazia să prindeţi peşte ??? Metrorex vă urează fir întins!!!“, a fost descrierea unui clip postat pe Facebook şi care a devenit viral în doar câteva clipe. Şi pentru că românul este artist în a face haz de necaz, comentariile filmulețului au fost unele de-a dreptul savuroase. „Pai nu redenumiţi staţia în Pescarilor?“, „A adus Dragnea marea la Bucuresti!“, „Cormoranii înoată la Aviatorilor!“, sunt doar câteva dintre postările internauților.

În tot acest timp, călătorii nemulțumiți încercau să calce pe vârfuri și să încerce să ajungă pe peron sau să iasă la suprafață. Angajații Metrorex au scos mopurile şi încercau de zor să colecteze apa, dar, spre amuzamentul tuturor, munca părea mai degrabă una de Sisif. Pe străzi lucrurile erau și mai grave. Artere importante au fost acoperite de ape și conducătorii auto au stat zeci de minute pe loc fără posibilitatea de a mai avansa.

Haos în tot orașul

Pentru pietoni a fost și mai rău. Apele au acoperit liniile de tramvai și mijloacele de transport în comun au rămas pe loc mai bine de 30 de minute. Călătorii au așteptat în stații și au încercat, pe cât posibil, să se adăpostească de ruperea de nori.  De remarcat că meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi pentru Capitală până la ora 17:30. Potrivit acestora, se vor semnala averse torenţiale, mai ales în estul oraşului, ce vor cumula 20-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului.

De asemenea, tot până la 17:30 este în vigoare un cod portocaliu în județele Ialomiţa, Brăila și Călăraşi. De altfel, mai multe zone ale țării au fost vizate vineri de fenomene extreme, inclusiv o tornadă, iar meteorologii au emis o serie de avertizări de tip nowcasting.