News

Vremea rea face ravagii în România. O femeie a fost rănită de un banner luat de vânt, în Galaţi / Acoperișuri smulse în mai multe județe. Video

Vremea rea face ravagii în România. La Galați, o femeie a fost rănită de un banner luat de vânt. În alte județe, mai multe acoperișuri au fost smulse de rafale.
28.03.2023 | 17:27
Vremea rea face ravagii in Romania O femeie a fost ranita de un banner luat de vant in Galati  Acoperisuri smulse in mai multe judete Video
Vremea rea face ravagii în România. Acoperișuri luate de vânt. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vremea rea prognozată de ANM face ravagii în mai multe zone din România. Din păcate, în ultimele ore s-a înregistrat deja o victimă, mai multe acoperișuri au fost smulse și mii de locuitori nu au energie electrică.

Vremea rea face ravagii în România. Femeie rănită de un banner luat de vânt

Majoritatea zonelor țării se află sub alerte de vreme severă. Cele mai mari probleme sunt cauzate de vântul extrem de puternic. În mai multe județe, autoritățile au raportat deja distrugeri și, din păcate, și victime.

ADVERTISEMENT

La Galați, județ aflat sub cod galben de vânt puternic, o femeie a ajuns la spital cu traumatism cranian. Aceasta a fost lovită de un banner publicitar desprins din cauza vântului care suflă cu putere.

Din datele ISU Galați, aflăm că victima are 35 de ani. Ea a fost rănită în timp ce se afla pe stradă. În urma acestui grav incident, femeia a fost preluată de un echipaj SMURD pentru a fi transportată la o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Acoperișuri smulse de vânt în mai multe județe

Tot în orașul de la malul Dunării, vântul a făcut și mai multe pagube materiale. Acoperișul Casei de Asigurări de Sănătate din oraș a fost avariat în timpul vijeliei. În orașul Tecuci, doi copaci s-au rupt și au avariat două mașini. ISU a emis un comunicat cu sinteza problemelor din județ. De notat că mii de oameni au rămas fără energie din cauza vremii.

“Actualizare pagube produse de vânt: 911 consumatori fără energie electrică în localităţile Brăhăşeşti, Blânzi şi Cuca; două acoperişuri parţial distruse, înn Galaţi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi la un bloc din Tecuci; doi copaci căzuţi în Tecuci, unul pe două maşini cu pagube materiale la caroserie de circa 25%, o femeie lovită de un banner publicitar desprins a fost preluată de SMURD“, a transmis ISU Galaţi.

ADVERTISEMENT

Probleme au fost și în partea de nord a Moldovei. Jandarmeria Suceava a anunțat, marți, că a anulat evenimentul ”Ziua porților deschise” care era programat pentru miercuri. S-a luat această decizie după ce vântul a luat pe sus acoperișul clădirii.

Instituția a anunțat că, din cauza vântului puternic, acoperișul clădirii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost smuls. A fost afectată o suprafață de aproximativ 100 mp din acoperiș, notează News Bucovina.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui incident, opt mașini care erau staționate în parcarea din spatele clădirii au fost avariate. Din fericire, în urma evenimentului de marți nimeni nu a fost rănit. Pagubele sunt însă importante.

Probleme cauzate de vântul puternic s-au semnalat și în Satu Mare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului a fost solicitat să intervină la o serie de incidente. Un copac a căzut pe drum între localitățile Cărășeu și Lipău și un acoperiș a fost smuls de pe o casă din localitatea Ciumești.

Și în centrul țării s-au raportat efecte ale vremii. Pompierii din Târnăveni, județul Mureș, au intervenit marți dimineață la un acoperiș luat de vânt de pe un complex comercial situat în centrul orașului.

ADVERTISEMENT