Sporturi

Vremea rea pune stăpânire pe Capitală. Urmează trei zile cu averse, descărcări electrice și vijelii

18.05.2020 | 17:26
ADVERTISEMENT

Vremea rea va pune stăpânire pe Capitală în următoarele trei zile în care se va înregistra o instabilitate atmosferică accentuată.

Vremea rea pune stăpânire pe Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea rea va fi la putere în următoarele zile în zonele sudiceși în cele montane, iar Capitala nu va scăpa de această avertizare.

ADVERTISEMENT

”În intervalul 18 mai, ora 22:00 – 21 mai, ora 09:00 vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte”, informează ANM.

Meteorologii avertizează că aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Temperatura va scădea drastic în București

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (20/ 21 mai) pe arii restrânse 35…40 l/mp”, mai notează ANM.

Dacă mâine temperatura maximă în București va ajunge și la 27 de grade Celsiul, valorile vor scădea drastic în următoarele zile, astfel că miercuri vor fi 23 de grade, iar joi se va coborî până la 16.

ADVERTISEMENT

De altfel, ANM a transmis o alertă meteo că vremea se va schimba radical în următoarele zile la nivelul întregii țări, iar soarele va lăsa locul furtunilor specifice sezonului, asociate cu manifestări violente.

Administrația Națională de Meteorologie a mai precizat că următoarele două săptămâni de prognoză indică o vreme schimbătoare le nivel național, în care zilele cu vreme răcoroasă vor alterna cu zile cu valori termice apropiate de normal.

ADVERTISEMENT

În perioada 18 mai – 16 iunie, cerul va fi mai mult noros şi va ploua torențial în cea mai mare parte a țării, în timp ce mercurul din termometre va înregistra valori mai coborâte în comparație cu normalul intervalului în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT
Tags: