News

Vremea în România, duminică, 30 iune 2024. Caniculă și disconfort termic accentuat

Vremea rămâne caniculară, duminică, 30 iunie, când sunt așteptate temperaturi ridicate în majoritatea zonelor țării.
29.06.2024 | 17:45
Vremea in Romania duminica 30 iune 2024 Canicula si disconfort termic accentuat
Vremea rămâne caniculară în România. Duminică sunt așteptate temperaturi de 37 de grade, la București / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Duminică, 30 iunie 2024, vremea continuă să se mențină călduroasă, cu temperaturi peste media acestei perioade din an. Finalul primei luni de vară vine cu disconfort termic ridicat, mai ales în vestul și sudul țării.

Căldură mare în toată țara

Cel mai cald va fi în Câmpia Română, unde termometrele vor indica peste 35 de grade, în timp ce pe litoral, vremea va fi perfectă pentru plajă, cu maxime de 28-30 de grade.

ADVERTISEMENT

În zonele depresionare, indicele temperatură-umezeală poate depăși nivelul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă un disconfort termic ridicat. Specialiștii recomandă persoanelor în vârstă sau celor care suferă de diverse afecțiuni cronice să evite plimbările prin aer liber.

În Oltenia, Muntenia și Moldova, temperaturile pot ajunge la 37 de grade, pe arii restrânse, iar cerul va fi predominant senin. Doar în vestul țării e posibil să plouă în câteva reprize scurte. Pe alocuri se pot înregistra descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Nici vântul nu prea ne ajută, acesta va sufla slab și moderat, în cea mai mare parte a țării, potrivit Observator.

Noaptea va fi una tropicală, mai ales în zonele de deal din vest, unde temperaturile minime vor ajunge la 23 de grade. Doar în estul Transilvaniei se vor înregistra valori mai scăzute, de 11-13 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea la București, duminică, 30 iunie

La București se așteaptă încă o zi fierbinte, cu maxime de 36-27 de grade și minime de 18-20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși nivelul critic de 80 de unități.

La munte va fi cald, cu un cer variabil, în cursul după-amiezii. În Carpații Occidentali sunt condiții de precipitații însoțite de descărcări electrice. Totuși, aceste fenomene vor fi mai mult izolate.

ADVERTISEMENT

Pe litoral, vremea va fi frumoasă, duminică, iar apa mării ar putea ajunge la 26 de grade. Cerul nu va fi acoperit de nori și nu sunt condiții de ploaie. Vântul ar putea avea intensificări abia după-amiaza, iar temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade, cu disconfort termic ridicat.

ADVERTISEMENT
Tags: