News

Vremea s-a schimbat brusc. Grindină la final de februarie, în București

27.02.2021 | 21:13
Vremea sa schimbat brusc Grindina la final de februarie in Bucuresti
Vremea s-a schimbat brusc. Grindină la final de februarie, în București Foto: pdrzone.ro
ADVERTISEMENT

Vremea s-a răcit brusc și simțitor în București. În a doua parte a zilei temperatura a scăzut brusc cu 10-12 grade, iar spre seară au debutat precipitațiile cu grindină de mici dimensiuni.

Potrivit Administrației Naționale de meteorologie (ANM), în următoarele trei zile vremea se va răci, fiind caracterizată de precipitații sub formă de ploaie.

ADVERTISEMENT

Abia de miercuri, 3 martie, temperaturile diurne vor trece din nou de 10 grade Celsius.

Grindina a marcat răcirea vremii

Ploaia torențială din București a început în jurul orei 19:30 cu grindină de dimensiuni mici. ANM a anunțat că în perioada 27 februarie, ora 6:00 – 28 februarie, ora 8:00, vremea se va răci față de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2 – 3 grade, iar dimineaţa va fi ceaţă.

ADVERTISEMENT

În Capitală, în intervalul 28 februarie, ora 8:00 – 1 martie, ora 12:00, procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi atât la valorile diurne cât şi la cele nocturne, astfel că temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade, iar cea minimă va oscila între de -1 grad şi zero grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre valori în jurul a -3 grade.

Cerul va avea înnorări şi doar trecător vor fi posibile precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, iar maxima zilei de luni, 1 martie, va fi de 8 – 9 grade.

ADVERTISEMENT

Abia de miercuri, 3 martie, temperaturile diurne vor trece din nou de 10 grade Celsius.

Tags: