News

Vremea s-a schimbat radical în România! Ninge ca în povești pe Transfăgărășan

21.11.2019 | 12:57
Vremea sa schimbat radical in Romania Ninge ca in povesti pe Transfagarasan
Pe Transfăgărășan ninge de aseară și s-a depus un strat de zăpadă de 10 centimetri. Sursa foto: miscareaderezistenta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea s-a schimbat complet în ultimele 24 de ore. Dacă până mai ieri avem temperaturi de vară și vreme plăcută, de aseară, a început să ningă ca-n povești pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă care s-a depus până la ora actuală a ajuns până la 10 centimetri, iar fulgii de nea continuă să cadă. 

Temperaturi de zero grade și ninsoare pe Transfăgărășan

Iarna începe să-și facă simțită prezența. Pe Transfăgărășan ninge de aseară, 20 noiembrie, de la ora 20:00. Stratul de zăpadă depus până în aceste momente a ajuns la 10 centimetri, iar drumarii au intervenit cu autospeciale. Temperaturile au scăzut dramatic, iar maxima nu va depăși zero grade Celsius. Fulgii de nea continuă să cadă la această oră și în masivul Bucegi. Aici, la peste 2.200 de metri ninge de câteva ore bune și nu pare să se oprească curând depunându-se un strat subțire de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis că în următoarea perioadă iarna se va instala foarte rapid și vom avea parte de ger, viscol, ninsori abundente și vânt puternic. Temperaturile maxime vor scădea dramatic ajungând sub pragul de îngheț, iar ninsorile puternice vor pune stăpânire pe România.

Transfăgărășan ❄️?️|| 21 noiembrie, ora 10Salvamont Argeș

Gepostet von Meteoplus am Donnerstag, 21. November 2019

Iarnă grea și temperaturi normale pentru această perioadă din an

Agenția Națională de Meteorologie anunță că media termică din țara noastră va fi mai ridicată în această iarnă decât în restul Europei. Așadar, vom avea parte de temperaturi normale pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, anunță ANM, potrivit spynews.ro.

 

 

Tags: