News

Vremea schimbă foaia! Avertizare ANM cod galben de ploi, ninsori şi viscol. Zonele vizate

09.02.2021 | 12:48
Vremea schimba foaia Avertizare ANM cod galben de ploi ninsori si viscol Zonele vizate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de meteorologie a transmis o avertizare meteo de cod galben de ploi, ninsori și viscol pentru mai multe județe din România.

Informarea este valabilă pentru două zile, în intervalul 09 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00, potrivit datelor furnizate de ANM.

ADVERTISEMENT

Județele afectate sunt Alba, Argeș, Arad , Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș, Vâlcea.

Avertizare meteo cod galben de ploi

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 09-02-2021 Ora : 12:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 09 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00;
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : cantități însemnate de apă;
Mesaj :

ADVERTISEMENT

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă;
Zone afectate: conform textului și hărții

Zonele afectate de ploaie
Zonele afectate de ploaie

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Notă: Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT
Tags: