News

Vremea se răcește în debut de săptămână. ANM anunță și ploi importante. Prognoza în Capitală

ANM a emis prognoza pentru acest debut de săptămână. Vremea se răcește accentuat în toate regiunile. Se anunță ploi importante cantitativ. Vor fi precipitații și în Capitală.
03.10.2022 | 10:32
Vremea se raceste in debut de saptamana ANM anunta si ploi importante Prognoza in Capitala
ANM anunță o răcire accentuată a vremii. Zonele unde va ploua pe arii extinse. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După valori de vară în weekend, toamna își intră abrupt în drepturi. Urmează o răcire accentuată a vremii, anunță ANM. Va ploua abundent în unele zone.

ANM anunță o răcire accentuată a vremii. Zonele unde va ploua pe arii extinse

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, 3 octombrie, maximele vor continua să scadă în regiunile sud-estice. La nivelul întregii ţări se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor specifice perioadei.

ADVERTISEMENT

Dacă nu sud și sud-est vom mai avea valori de peste 20 de grade, în nord și centru vor fi temperaturi care nu vor mai trece de 11-13 grade Celsius.

Nu scăpăm nici de ploi. Se anunță averse care pot fi însoţite de descărcări electrice, în special în sud-est.

ADVERTISEMENT

Răcirea va continua și marți, 4 octombrie. Din datele meteorologilor aflăm că vremea va deveni mai rece decât ar fi normal la această dată în cea mai mare parte a ţării.

Continuă ploile în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări și, mai ales ziua, va ploua temporar, pe arii extinse la deal şi la munte, în centru şi în sud-est şi pe alocuri în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Din nou se anunță averse, iar în regiunile sudice vor mai fi posibile descărcări electrice.

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru Capitală

Luni, în Capitală, valorile de temperatură vor scădea și se vor situa în jurul celor specifice perioadei, 20 – 21 de grade Celsius. Aspectul vremii va fi unul instabil. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

Vremea se răcește și mai mult, marți, în București, când meteorologii anunță valori care nu vor mai trece de 18 – 19 grade.. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat.

ADVERTISEMENT

Din fericire, această răcire nu va fi una de lungă durată. Din a doua parte a săptămânii, meteorologii anunță o încălzire a vremii. Astfel, dacă joi vor fi maxime de 21 – 22 de grade Celsius, weekendul aduce temperaturi și mai mari. Se pot înregistra din nou nou 24 – 25 de grade în zona Bucureștiului.

În privința ploilor, șansele să cadă din nou precipitații sunt aproape minime în ultimele zile ale acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT
Tags: