News

Vremea se schimbă din nou. După temperaturi de vară, urmează un nou episod ploios

Vremea schimbă din nou foaia în România. Pe final de mai, temperaturile scad și se reîntorc ploile, uneori torențiale, pentru câteva zile
26.05.2024 | 14:13
Vremea se schimba din nou Dupa temperaturi de vara urmeaza un nou episod ploios
Vremea se schimbă și revin precipitațiile Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

După un sfârșit de săptămână cu temperaturi de vară, ultima săptămână a lunii mai vine cu temperaturi în scădere și ploi. Se vor înregistra chiar și averse torențiale.

După temperaturi de vară, urmează un nou episod ploios

Duminică termometrele vor arăta chiar și 30 de grade Celsius, dar, începând de luni, vremea întoarce foaia pentru ultima săptămână de primăvară. Revin ploile și se temperaturile vor fi în scădere, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

„De mâine (luni n.r.) vremea se schimbă, apar norii și precipitațiile, începând cu partea de Est și Sud-Est a țării noastre. Dinspre bazinul Mării Negre vin formațiuni noroase care vor aduce ploi și temperaturi mai modeste.

Temperaturile vor fi în jur de 20 de grade Celsius în Dobrogea, iar procesul de răcire a vremii va continua marți, când vremea va fi instabilă în Sudul, Centrul și în Estul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute, până la cel mult 21 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Miercuri, vremea devine instabilă în toată țara, cu averse torențiale. Spre finalul săptămânii, tendința este de încălzire.

De vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în partea de Sud-Est, iar la începutul lunii iunie, pe 1 și 2 iunie, vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării, dar vor fi fenomene de instabilitate atmosferică în partea de Nord-Vest și în zona centrală”, a explicat la Digi 24 Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

ADVERTISEMENT

Meteorologii prognozează totuși că prima lună de vară va fi caracterizată de vreme neobișnuit de caldă și ploi puține, cel puțin în primele trei săptămâni ale lunii iunie.

„Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. 

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor”, se arată în cea mai recentă prognoză dată publicității de Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT