News

Vremea se schimbă după Moș Nicolae. ANM a emis prognoza meteo pe următoarele patru zile

ANM a emis prognoza meteo pe următoarele patru zile, iar conform specialiștilor vremea se va schimba, cu o ușoară încălzire în acest weekend. Dar de marți vremea se va răci.
03.12.2021 | 23:28
Vremea se schimba dupa Mos Nicolae ANM a emis prognoza meteo pe urmatoarele patru zile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, 3 decembrie, previziunile meteorologice valabile pentru următoarele patru zile.

ANM: Vremea se va încălzi puțin duminică, apoi va deveni mai rece

Conform meteorologilor, se anunță că vremea se va încălzi puțin duminică, iar temperaturile maxime vor urca până la 12 grade.

ADVERTISEMENT

Începând de marți, în schimb, vom avea parte din nou de o răcire.

Cum va fi vremea în țară?

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 decembrie. Vremea se va răci comparativ cu ziua anterioară, mai mult în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime vor varia între 0 și 7 grade, iar cele minime vor fi situate, în general, între -5 și 3 grade. Cerul va fi predominant noros și vor fi averse slabe, mai ales sub formă de ploaie, local în Dobrogea și izolat în Muntenia și Oltenia.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor fi ninsori slabe. În restul țării, cerul va avea înnorări temporare, iar noaptea, izolat și cu preponderență în vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

Vântul va bate slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în Banat, dar și la munte, în special pe creste. Se va semnala ceață ocazională. Va scădea considerabil presiunea atmosferică.

Prognoza meteo pentru duminică, 5 decembrie. Vremea va fi în ușoară încălzire, astfel că temperaturile din timpul zilei se vor încadra, în general, în cele obișnuite pentru prima decadă a lunii decembrie, în timp ce temperaturile din timpul nopții vor fi mai crescute decât cele normale. Maximele se vor situa între 2 și 12 grade, iar minimele între -2 și 6 grade, mai crescute în Dobrogea până la 9…10 grade pe litoral. Pentru jumătatea de nord-vest a țării, înnorările se vor intensifica gradual, iar aria precipitațiilor predominant ploioase se va extinde.

ADVERTISEMENT

În restul țării, cerul va fi parțial noros și pe arii restrânse vor fi așteptate ploi slabe. La munte, cantitățile de precipitații vor fi mixte, cu ninsori ocazional abundente la altitudini mari. Din când în când va fi gheață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu viteze mai puternice în zona montană înaltă, de-a lungul coastei și în sudul Banatului.

Condiții de ceață vor fi de așteptat în zonele joase. Nivelul presiunii atmosferice va fi în continuare în scădere, mai ales în prima parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru luni, 6 decembrie. Vremea va deveni mai caldă în sud și est, în timp ce în restul teritoriului vor fi înregistrate temperaturi comparabile cu cele din perioada anterioară.

Cerul se va întuneca progresiv dinspre vest și sud-vest și se vor anunța precipitații, în special sub formă de ploaie, mai ales seara și noaptea în jumătatea de sud a țării, în timp ce în nord, centru și la munte vor fi precipitații mixte, îndeosebi sub formă de ninsoare la altitudini în general de peste 1500 m.

Pe alocuri va fi polei. Vântul va fi slab până la moderat, având intensificări pe crestele montane, acolo unde va ninge viscolit. Maximele se vor înregistra în general între 4 și 14 grade, iar minimele între -2 și 10 grade. Va fi ceață ocazional, în special dimineața.

Prognoza meteo pentru marți, 7 decembrie. În mare parte din țară, vremea se va răci față de perioada precedentă. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații cu precădere sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice și mai ales ninsori local în rest. În zona montană, în special pe creste, va ninge abundent.

În mod ocazional va fi gheață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și trecător în est și sud-est. Mediile temperaturilor maxime vor fi între -1 și 9 grade, cu mult mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -5 și 8 grade. Va fi ceață ocazional.

Cum va fi vremea în București?

Prognoza meteo București, sâmbătă, 4 decembrie. Se răcește vremea. Cerul va fi predominant noros, urmând ca în prima parte a zilei să fie condiții de precipitații slabe, mai ales ploi.

Viteza vântului va fi slabă până la moderată. Valoarea maximă a temperaturii se va încadra în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. La finalul intervalului se poate crea ceață. Va scădea presiunea atmosferică.

Prognoza meteo București, duminică, 5 decembrie. Temperatura va crește ușor, astfel că în prima decadă a lunii decembrie temperaturile se vor situa peste cele normale. Maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de 2 – 4 grade. Cerul se va prezenta sub formă variabilă, cu înnorări, mai ales noaptea, când va ploua slab.

Vântul va adia slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață dimineața. Nivelul presiunii atmosferice va continua să scadă, mai ales în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo București, luni, 6 decembrie. Vremea va fi în continuare călduroasă și se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă.

Cerul va fi temporar înnorat și vor fi ploi ușoare, cu o șansă mai mare în a doua jumătate a intervalului. Rafalele de vânt vor fi slabe până la moderate.

Maxima va fi de 10 – 11 grade, iar minima de 6 – 7 grade. În cursul dimineții vor fi așteptate condiții de ceață.

Prognoza meteo București, marți, 7 decembrie. Vremea va fi mai răcoroasă comparativ cu perioada precedentă. Cerul va fi mai mult înnorat și va ploua temporar.

Vântul va sufla ușor și va fi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorii de 7 grade, iar cele minime vor fi de 2 – 3 grade.

ADVERTISEMENT