România va fi lovită în următoarele două zile de ploi și furtuni. Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi alerte meteo.
„Trecem printr-o perioadă în care mai avem parte și de ploi și de temperaturi ceva mai scăzute. Nu mai avem caniculă duminică. Sunt ceva averse prin partea de sud a țării, prin Muntenia, chiar și prin sudul litoralului, dar sunt mai mult ploi de vară, fără furtuni puternice sau grindină”, a declarat Robert Manta, meteorolog ANM la Antena 3 CNN.
Meteorologul ANM a anunțat că începutul de săptămână vine cu temperaturi scăzute, ploi și furtuni. Însă, la mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi din nou.
”În următoarele două zile ne așteaptă în continuare episoade cu ploaie și furtuni, undeva luni spre marți în partea de nord a țării, iar pe parcursul zilei de marți aceste ploi se mută și în partea de sud și, probabil, inclusiv în Capitală”, a mai spus Robert Manta.
Potrivit reprezentantului ANM, luni și marți, termometrele vor indica temperaturi mai scăzute, însă de miercuri vremea va intra într-un proces de încălzire.
„Luni și marți temperaturile vor fi rezonabile, chiar răcoare prin partea de nord, unde vom avea maxime de 25 de grade Celsius, iar în sud va fi ceva mai cald, dar nu mai trecem de 32-33 de grade Celsius. De miercuri încolo, însă, de la o zi la alta se va încălzi”, a mai explicat meteorologul.
Totodată, el a ținut să precizeze faptul că weekend-ul viitor, un nou val de caniculă își va face simțită prezența în întreaga țară.
„Vom ajunge către weekend la valori de 35-37 de grade Celsius și poate debuta un un nou val de căldură, dar care nu pare deosebit de intens în acest moment”, a conchis meteorologul ANM.
În săptămâna 5-12 august, specialiștii ANM spun că ”valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sudice”.
Așadar, după episodul de vreme rea de luni și marți, temperaturile din termometre vor începe să crească din nou în majoritatea zonelor țării, iar ”regimul pluviometric va fi deficitar”.