News

Vremea se schimbă radical! Anunțul ANM! Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade

25.03.2019 | 22:32
Vremea se schimba radical Anuntul ANM Temperaturile vor scadea cu pana la 10 grade

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarea perioadă. De această dată, experții au anunțat schimbări radicale și fluctuații de temperatură. Așadar, dacă săptămâna anterioară în care ne-am bucurat de soare și ne-am putut plimba în tricou, acum, vom avea parte de ploi, lapoviță și temperaturi negative noaptea.

ANM: Vremea se schimbă radical!

Luni, 25 martie,  în regiunile sudice, vremea va fi încă deosebit de caldă, în timp ce în rest vor fi temperaturi mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul se va menține mai mult senin în jumătatea de sud a teritoriului, iar în nord va prezenta înnorări și va ploua slab în Maramureș, local în Transilvania, în nordul Moldovei și izolat în Crișana și Banat. Însă, după acestă zi frumoasă, urmează schimbarea radicală anunțată de meteorologi.

Astfel, de marți, 26 martie, vom fi surprinși de temperaturi mai scăzute. În general, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, temporar sub formă de ninsoare, la peste 1800 metri. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare care vor depăși 50-60 kilometri pe oră, în zonele de creastă. De asemenea, local se va semnala ceața.

Vremea se schimbă radical! Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade
Meteorologii anunță că vremea se va schimba radical, de marți, 26 martie

Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade Celsius

Peste 1800 m: temperaturi minime: -6 la -2 gr.C; temperaturi maxime: -1 la 4 gr.C. Sub 1800 m: temperaturi minime: -2 la 3 gr.C; temperaturi maxime: 4 la 10 gr.C”, informează meteoromania.ro, iar presiunea atmosferică va scădea dinspre nord-vest la valori mai mici decât cea normală. Regiunile unde se prevestesc schimbări bruște de temperatură sunt Maramureș, Oltenia și Banat.

Vremea se schimbă radical! Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade
Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade Celsius

În Maramureș, media temperaturilor, pe timp de noapte, va fi de 0 și 4 grade Celsius, în Oltenia, media temperaturilor, tot în a doua parte a zilei, se va situa între 0 și 2 grade Celsius, iar în Banat se anunță temperaturi care scad spre valori medii de 0…2 grade Celsius.