News

Vremea se schimbă radical. Un ciclon periculos lovește România. Temperaturile scad cu 10 grade în weekend-ul 18-20 septembrie

16.09.2020 | 07:28
Vremea se schimba radical Un ciclon periculos loveste Romania Temperaturile scad cu 10 grade in weekendul 1820 septembrie
ADVERTISEMENT

Dacă în prima jumătate a lunii septembrie am profitat din plin de faptul că vara nu voia să se dea dusă și ne-am bucurat de temperaturi care ajungeau până la 30 grade Celsius, sfârșitul acestei săptămâni vine cu schimbări radicale.

Ne așteaptă vreme ploioasă în cea mai mare parte a țării, dar să încercăm să privim partea bună: spunem adio caniculei. Asta pentru că un ciclon din extremitatea nord-estică a Europei își va face simțită prezența și în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, valorile termice vor scădea cu cel puțin 10 grade într-un interval de doar 48 de ore și vor face ca vremea să fie mult mai friguroasă decât normalul perioadei în care ne aflăm. Nici de la malul mării nu vin vești prea bune, așa că vă recomandăm să nu intrați în apă.

Vremea se răcește brusc din cauza unui ciclon periculos

Un ciclon aflat în extremitatea de nord-est a Europei se va face vinovat de schimbarea bruscă a vremii din zona ţării noastre.

ADVERTISEMENT

În mişcarea sa în sens invers acelor de ceasornic, va antrena aerul rece care va coborî rapid şi peste România de la nord la sud”, a declarat pentru observatornews.ro meteorologul Simona Căpșună.

Pe litoral ne așteaptă primul weekend fără plajă

După o vară prelungită până la jumătatea lunii septembrie, e momentul să spunem adio weekend-urilor în care ne bucuram din plin de razele soarelui. Asta pentru că la malul mării sunt anunțate valori de până la 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va sufla cu putere amplificând senzaţia de răcoare, iar valurile vor fi mult mai puternice. Vestea bună e că vremea se va mai „îmblânzi” de săptămâna viitoare, când ploile și frigul vor lipsi cu desăvârșire până spre sfârșitul acestei luni.

Astăzi, în schimb, ne bucurăm de temperaturi ridicate pe tot parcursul după-amiezii în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai mult senin în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în sudul şi în sud-vestul ţării.
Cât despre temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 25 şi 33 de grade, în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: