News

Vulcanul Agung a erupt în Bali. Imaginile spectaculoase fac înconjurul lumii FOTO

22.04.2019 | 15:05
Vulcanul Agung a erupt! Cum arată acesta acum?

Vulcanul Agung de pe insula Bali a erupt, potrivit Daily Mail. Oamenii din Indonezia au fost în stare de alertă! Câteva din companiile aeriene care aveau cursă în Bali au anulat zborurile. Autritățile au cerut tuturor să stea la o distanță considerabilă de zona în cauză, adică la cel puțin șapte kilometri de vulcan.  Care au fost declarațiile pasagerilor care au fost întroși din drum? Indonezia este amplasată pe un Laț de Foc al Pacificului și are mai multe de 120 de vulcani pe teritoriu.

Vulcanul Agung a erupt!

Companiile aeriene și-au anulat cursele care trebuiau să ajungă în zona afectată din Bali din cauza eruperii vulcanului Agung. Un nor imens de cenușă și fum a ajuns la înâlțimea de patru kilometri, iar craterul din vulcan avea o lumină potrocalie, semn al activității vulcanice intense dinauntru. Specialiștii nu indică o erupție majoră, astfel că populația din Indonezia a fost linișită.

Pentru a preveni orice pericol, câteva din compeniile aeriene și-au anulat zborurile, cu toate că norul de cenușă se îndreaptă exact în direcția opusă aeroportului. “Voiam să ne întoarcem în Adelaide, în sudul Australiei, în această seară. Am ajuns chiar mai devreme la aeroport ca să aflăm că zborurile au fost anulate. Nu am fost anunţaţi de compania aeriană şi suntem foarte dezamăgiţi”, a fost declarația unui pasager.

Vulcanul Agung a erupt!
Vulcanul Agung a erupt!

Ultima erupție a vulcanului a fost în 1963

Pasagerii nu au avut de suferit, nime ni nu a fost rănit. După ce zborurile au fost anulate, unii dintre aceștia au fost cazați la hoteluri până la zborul următor, iar ceilalți au fost reluați dee alte companii aeriene. Specialiștii susțin faptul că vulcanul ar putea avea activitate cel puțin o lună de zile de la erupere încolo, cel mai puțin probabilă fiind o erupție de laxă. Ultima erupție a vulcanului Agung a avut loc în anul 1963, unde peste 1.000 de oameni și-au găsit sfârșitul.