News

Vulcanul Stromboli din Italia a erupt. Un om a murit, mai mulți au fost răniți

04.07.2019 | 11:34
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt Un om a murit mai multi au fost raniti
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt miercuri, 3 iulie. Un turist a murit și mai mulți au fost răniți Sursa foto: antena3.ro

Un vulcan situat pe insula italică Stromboli a erupt miercuri și a ucis un om. Vulcanul din arhipelagul italian Stromboli a proiect în aer nori de cenușă și a rănit mai mulți oameni. Destinația turistică din Italia a fost învăluită într-un nor de fum și locuitorii au fost evacuați din zonă.

Vulcanul Stromboli din Italia a ucis un om

Vulcanul Stromboli din Italia a provocat miercuri o puternică erupție. Un excursionist care se plimba cu bicicleta a fost ucis de bucățile de piatră care au căzut de pe vulcan. Este vorba de un sicilian de 35 de ani aflat în excursie alături de un prieten brazilian. Acesta din urmă a fot găsit în stare de șoc și deshidratat. Cei doi bărbați se aflau la o altitudine de 400 de metri unde ar fi avut nevoie de un ghid.

„Din nefericire, un bărbat și-a pierdut viața, sunt mai mulți răniți, dar niciunul grav”, a declarat un membru al echipelor de salvare, Calogero Foti, la postul de televiziune RAI. Zeci de locuitori și turiști au fost evacuați din zonă de o navă a Marinei italiene. Unul dintre avioanele serviciilor de pompieri din orașul sicilian Messina nu a reușit să stingă incendiile provocate de vulcan din cauza fumului persistent.

Vulcanul Stromboli din Italia a erupt
Vulcanul Stromboli din Italia a erupt miercuri, 3 iulie. Un turist a murit și mai mulți au fost răniți
Sursa foto: descopera.ro

Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani și erupe aproape continuu din 1932

Insula vulcanică Stromboli și implicit vulcanul cu același nume au devenit cunoscute după ce în anul 1950 s-a turnat un film cu Ingrid Bergman. Ulterior, vulcanul care face parte din grupul Insulelor Eoliene a devenit o destinație turistică foarte cunoscută și multe persoane bogate și-au construit aici case de vacanțe. Vulcanul Stromboli este considerat unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă și erupe din anul 1932 aproape continuu.

Insula Stromboli are o suprafață de 12,6 kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 500 de locuitori. Locul exotic atrage numeroși turiști încă de la începutul primăverii. Turiștii au șansa să escaladeze vârful vulcanului de 924 de metri pentru a privi craterul vulcanului care adesea aruncă în aer roci topite.

 

 

Tags: